Testit paljastavat: Nokia 9 -huippupuhelimesta tulossa useampia eri versioita

Tiedot tulevasta Nokia 9 -huippupuhelimesta saavat jatkuvasti vahvistusta useasta eri suunnasta. Puhelin on jo löytänyt tiensä AnTutu– ja GeekBench-suorituskykymittaussovellusten tilastoihin.

Kovin paljoa Nokia 9:n tekniikasta ei tosin jäänyt pimentoon enää Frandroid-sivuston päästyä kokeilemaan muodot vielä piilottaneella suojakuorella varustettua puhelinta jo parisen viikkoa sitten.

Nokia 9:ään liittyviä mallikoodeja ovat ainakin TA-1004 ja TA-1012. Kyse pitäisi olla puhelimen yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetuista versioista.

Mielenkiintoisesti GeekBenchissä puhelin on tavattu myös sekä 4 että 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. Kovin montaa 8 gigatavun RAM-muistilla varustettua puhelinta ei ole edes vielä ylipäänsä julkistettu, mutta pikku hiljaa niitäkin alkaa olla tulossa markkinoille.

Frandroidin ja AnTutu- ja GeekBench-paljastusten myötä Nokia 9:n teknisistä ominaisuuksista tiedetään nyt:

  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • 4 tai mahdollisesti myös 8 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)
  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio

Vielä ei tiedetä, milloin HMD Global aikoo Nokia 9:n julkistaa. Sen lisäksi luvassa on myös muita uusia Nokia-puhelimia, todennäköisesti myös Nokia 7 ja Nokia 8.

Nokia 9:stä poiketen muista tulevista malleista ei ole vielä juuri paljastuksia, mutta mahdolliseen Nokia 8:aan voidaan odottaa Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiriä. Jo paljastuneita muita tulevien Nokia-puhelinten mallikoodeja ovat TA-1013 / TA-1040, TA-1007 / TA-1029 sekä TA-1005.

Nokia on jo käyttänyt puhelimiaan viranomaistesteissä Venäjällä sekä hakenut EU:ssa mallisuojaa niiden designille. Kaikesta päätellen puhelinten julkistus siis vääjäämättä lähestyy.

Ensimmäiset jo julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin kesäkuun aikana. Nyt odotellaan jo myös sitä, koska on niitä seuraavien vuoro.

Lue myös:

    Uusimmat