Tiesitkö? Vappu Pimiällä on historia elokuvanäyttelijänä: "Tämä on suuri ylpeydenaihe"

Vappu Pimiä ja Katja Ståhl muistelevat mediauriensa ensimmäisiä töitä: "Tämä kuulosti todella hämärältä" 3:45
Vappu Pimiä ja Katja Ståhl muistelevat mediauriensa ensimmäisiä töitä: "Tämä kuulosti todella hämärältä"

Vappu Pimiän ensimmäinen media-alan työ oli aikoinaan pääosarooli lyhytelokuvassa.

Juontajat Vappu Pimiä  ja Katja Ståhl  osallistuivat MTV Katsomossa näytettyyn TV & Media 2024 -ohjelmaan torstaina 18. tammikuuta, jossa media-alan työntekijät keskustelivat aiheeseen liittyvistä eri teemoista päivän mittaan. 

Jenni Pääskysaaren  vetämässä keskustelussa lähdettiin liikkeelle siitä, että Pimiä sekä Ståhl pääsivät muistelemaan omien uriensa ensimmäisiä media-alan töitä. Ståhl kertoi ensin oman, jokseenkin epämääräisen muistelunsa ensimmäisestä alan työpaikastaan. 

– Sanoisin, että se on jotain vuoden 1992 nurkilla ja sitten oli semmoinen interaktiivinen joku... Oliko se Coca-Cola -tölkki vai apina, vai mikä, en muista mikä se oli, mutta sitten sanoin livenä jotain sen äänenä, kyllä, totesi Ståhl yleisön hörähdellessä hämmentyneenä. 

Pimiän ensimmäinen media-alan työ oli sen sijaan jo teini-ikäisenä, eikä sitä välttämättä kovinkaan moni hänestä tiedä. 

– Lasketaanko sitä, että voi sanoa sillä lailla, että on ollut 15-vuotiaana leffatähti, Pimiä tokaisi.

Teini-ikäisenä Pimiä nähtiin näyttelijänä Perttu Lepän ohjaamassa elokuvassa Tyttöjä ja jäätelöä, joka ilmestyi vuonna 1995. Pimiä näytteli lyhytelokuvassa pääosaroolin Noora Uusitalona. 

Elokuvan muissa rooleissa nähtiin muun muassa Taneli Mäkelä sekä Aino Seppo ja kertojana kuultiin Pauli Hanhiniemi.  

– Tämä on suuri ylpeydenaihe. 

Ståhlin ensimmäinen varsinainen televisiojuontajan työ oli puolestaan Jyrki-ohjelmassa, jossa hän aloitti syyskuussa 1995. Pimiän ensimmäinen televisiotyö oli sen sijaan MTV:n yöaikaan esitetyn chatin juontajana. 

– Sitä paikkaa ei ole enää, missä se silloin oli. Se on rip vanha Pöllölaakso. Siellä oli se semmoinen, kai tämän nyt jo saa sanoa, kun rikos on vanhentunut, siinä keittiön vieressä semmoinen siivouskomero, niin siellä tehtiin, Pimiä muistelee.  

Keskustelun näet kokonaisuudessaan MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat