Tiesitkö tätä oluesta? 10 hyvää syytä juoda huurteinen

Kohtuullinen oluenjuonti voi tehdä terveydelle hyvää!

Olut on yksi maailman eniten kulutetuista juomista. Sitä nautitaan niin ystävien seurassa juhlissa, ruoan kaverina kotioloissa kuin rentouttavana saunajuomanakin. On ehkä vaikea uskoa, että tämä alkoholi- ja kaloripitoinen juoma voisi tehdä terveydellemme hyvää. Oluella on kuitenkin todistetusti positiivisia terveysvaikutuksia, jos sitä nautitaan kohtuullisesti.

Älä siis pode huonoa omatuntoa satunnaisesta huurteisesta. Tässä 10 hyvää syytä juoda olutta kohtuudella:

1. Lisää elimistön vitamiinipitoisuuksia

Olut sisältää muun muassa B6- ja B12-vitamiinia sekä foolihappoa ja juoman tiedetäänkin lisäävän vitamiinipitoisuuksia elimistössä. Tutkimuksissa on todettu olutta juovilla ihmisillä olevan noin 30 prosenttia korkeampi B6-vitamiinipitoisuus veressä. Erityisesti tummat oluet sisältävät runsaasti antioksidantteja.

2. Vahvistaa luustoa

Olut sisältää luustoa vahvistavia yhdisteitä. Muista kuitenkin nauttia olutta vain kohtuudella, koska liika alkoholinkäyttö altistaa luuston heikkenemiselle.

3. Vähentää riskiä sydänsairauksiin

Yli 200 000 ihmisen terveystietoja selvittäneen tutkimusanalyysin mukaan yksi päivittäinen olutannos voi vähentää riskiä sydänsairauksiin. Tutkimusten mukaan olut nostaa veren hyvää HDL-kolesterolia ja estää näin ollen verisuonitukoksia.

4. Vähentää riskiä diabetekseen

Tutkimuksen mukaan oluella voi olla myös kakkostyypin diabetesta ehkäisevä vaikutus. Tutkijoiden mukaan kohtuullinen oluenkäyttö parantaa insuliiniherkkyyttä.

5. Alentaa verenpainetta

Viinin sanotaan tekevän hyvää sydämelle, mutta olut näyttäisi olevan sitäkin parempi vaihtoehto. Tutkijat analysoivat yli 70 000 naisen terveystietoja ja havaitsivat olutta juovilla naisilla olevan pienempi riski korkeaan verenpaineeseen, verrattuna viininjuojiin.

6. Ehkäisee syöpää

Tutkijat uskovat oluen sokereiden estävän haitallisen, syöpää aiheuttavan HCA-karsinogeenin muodostumista.

7. Ehkäisee halvauksia

Kohtuullinen oluenjuonti auttaa ehkäisemään verisuonitukoksia, jolloin myös halvausriski pienenee.

8. Parantaa aivojen terveyttä

Tutkimusten mukaan yksi olut päivässä tekee hyvää aivoille erityisesti iäkkäämmillä ihmisillä.

9. Vähentää riskiä munuaiskiviin

Kohtuullinen oluenjuonti voi tutkimusten mukaan pienentää miehillä huomattavasti riskiä myös munuaiskiviin. Tämä johtunee kuitenkin oluen suuresta vesipitoisuudesta.

10. Pidentää ikää

Olutta juovat ihmiset elävät yleensä pidempään, todistavat useat tutkimukset. Yhdysvaltojen terveysviranomaiset arvioivat alkoholin kohtuukäytön ehkäisevän jopa 26 000 kuolemantapausta vuodessa. Arvioiden mukaan elinajanodote laskisi Euroopassa kaksi vuotta, jos oluenjuonti loppuisi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja