Tiesitkö tätä? Keanu Reevesin salaisuus paljastui: "En halua liittää nimeäni siihen"

Keanu Reeves on toiminut vuosien ajan salaa useiden tahojen, kuten yhdysvaltalaisten lastensairaaloiden rahoittajana.

Harva ihminen on kokenut elämässään yhtä paljon menetystä ja surua kuin näyttelijä Keanu Reeves. 54-vuotias Reeves on tehnyt menestyksekkään uran valkokankaalla, ja hänet tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa MatrixMyrskyn ratsastajat sekä John Wick

Reevesin ollessa parivuotias hänen isänsä hylkäsi perheensä. Teini-ikäisenä Reeves kävi neljää eri lukiota ja kamppaili lukihäiriön kanssa. Valmistumisensa jälkeen Reevesin paras ystävä menehtyi huumeiden yliannostukseen. 

Reevesin ensimmäinen ja ainut lapsi syntyi kuolleena, ja hänen elämänsä rakkaus Jennifer Syme menehtyi auto-onnettomuudessa. Myöhemmin Reevesin sisar Kim Reeves sairastui leukemiaan. 

Reevesin sisar parani kuitenkin sairaudestaan ja näyttelijä on itse omistanut elämänsä muiden auttamiselle, omista menetyksistään huolimatta.

Internet on pullollaan tarinoita, joissa kerrotaan Reevesin anteliaisuudesta ja huolenpidosta. Eräs Redditin käyttäjä kertoo esimerkiksi työskennelleensä Reevesin kanssa 1990-luvulla. Henkilö työskenteli lavastesuunnittelijana Ketjureaktio-elokuvassa, jossa Reeves näytteli Morgan Freemanin rinnalla. 

– Jokaisena päivänä viimeisten kuvausviikkojen ajan Keanu kestitsi kuvauspaikan työntekijöitä ja "hanttihommien" tekijöitä (minä mukaan lukien) viemällä meidät ilmaiselle aamupalalle ja lounaalle. Hän oli aidosti mukava tyyppi, jonka kanssa tehdä töitä, käyttäjä kirjoittaa. 

– Sen jälkeen olen työskennellyt noin 30 eri tuotannossa ja en ole koskaan tavannut yhtä anteliasta ja ystävällistä näyttelijää kuin hän. Monet näyttelijät ajattelevat olevansa parempia kuin me. Keanu sen sijaan on vähintäänkin helposti lähestyttävä ja aidosti hyväsydäminen. 

Tämä tarina on yksi lukuisten joukossa, mutta Reeves ei kuitenkaan ole käyttänyt anteliaisuuttaan tavoitellakseen hyvää julkisuutta itselleen. Hän ei halua saada tunnustusta tekemästään hyväntekeväisyystyöstä, mistä kielii paljastus siitä, että hän on vuosien ajan rahoittanut salaa lastensairaaloiden toimintaa. 

Reeves kertoi vuonna 2009, että hänellä on yksityinen säätiö, joka rahoittaa muutamaa lastensairaalaa sekä syöpätutkimusta. 

– En halua liittää nimeäni siihen, annan säätiön tehdä sen mitä se tekee. 

Reeves on toiminut lahjoittajana SCORE-säätiölle, joka tekee työtä selkäydinvammapotilaiden hyväksi. Hän lahjoitti aikoinaan myös suuren osan Matrix-elokuvien palkastaan takaisin rahoittaakseen puvustuksen sekä erikoistehosteiden työryhmiä.

Näyttelijä on kertonut, ettei hän ajattele rahan tuovan onnea. 

– Luulen etten yhdistä nautintoa ja rahaa toisiinsa. Työstän roolia ja toivottavasti ymmärrän sen, ja teen hyviä elokuvia. Olen kiitollinen joistakin onnistumisistani, sillä ne luovat uusia mahdollisuuksia. Näkemykseni mukaan se on tapa, jolla pääsen näyttelemään uudestaan. 

Lue myös:

    Uusimmat