Buckinghamin palatsissakin noudatetaan erikoista perinnettä, johon liittyvät mehiläiset – voimissaan jo vuosisatojen ajan

Kuningatar Elisabetin kuolema järkytti Lontoossa asuvan Arnan – vertaa poismenon aiheuttamaa shokkia prinsessa Dianan kuolemaan 5:29
Arna Davis muisteli tapaamistaan kuningatar Elisabetin kanssa.

Kuningatar Elisabetin kuoltua myös hänen mehiläisiään informoitiin menetyksestä.

Kun kuningatar Elisabet kuoli, niin Buckinghamin palatsin kuninkaallinen mehiläistenhoitaja John Chapple, 79, kertoi kuningattaren mehiläisille, että heidän omistajansa menehtynyt. Mehiläisille kerrottiin myös, että heidän uusi isäntänsä on kuningas Charles. Perinne on ollut voimissaan jo vuosisatojen ajan.

Chapple on ollut palatsin virallinen mehiläistenhoitaja 15 vuoden ajan, vaikka on nykyisin jo eläkkeellä. Hän matkusti Buckinghamin palatsiin ja Clarence Houseen 9. syyskuuta suorittamaan taikauskoisen rituaalin ja sitoi pesiin mustia nauhoja. Hän myös kehotti mehiläisiä olemaan hyviä uudelle isännälleen.

– Clarence Housessa on 2 pesää ja palatsissa 5. Tähän aikaan vuodesta jokainen pesä sisältää noin 20 000 mehiläistä, mutta en ole kovin hyvä laskemaan niitä. Niitä on yli miljoona kesällä, Chapple kertoi.

Jotkut mehiläistenhoitajat historioitsijoiden tukemana jopa sanovat, että sillä voi olla vakavia seurauksia, jos ikiaikaista perinnettä ei noudateta ja mehiläisille jätetään uutiset kertomatta.

– Se on hyvin vanha ja vakiintunut perinne, mutta ei mitenkään kovin tunnettu, kertoi folkloristi Mark Norman, joka on tutkinut muun muassa mehiläisille kertomisen perinnettä.

Kuningatar Elisabetin arkku siirretään tänään: Lontoossa kaaos, arkulle kymmenien tuntien jono 2:59

Katso yllä olevalta videolta, missä tunnelmissa kuningatar Elisabetin arkku siirrettiin Buckinghamin palatsista Westminster Halliin.

Norman kertoi, että perinteen mukaan mehiläisille perheenjäseninä on tiedotettava perheen tärkeimmistä elämäntapahtumista, erityisesti syntymästä ja kuolemasta. Mehiläistenhoitajat koputtavat jokaiseen pesään, toimittavat uutiset ja mahdollisesti peittävät pesän suruaikana mustalla kankaalla. Käytäntö tunnetaan yleisimmin Britanniassa, mutta sitä esiintyy myös Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa.

– 1700- ja 1800-luvuilla uskottiin, että mehiläisille kertomisen laiminlyönti saattoi johtaa erilaisiin onnettomuuksiin, kuten niiden kuolemaan tai lähtemiseen tai hunajan epäonnistumiseen. Nykyään mehiläistenhoitajat eivät ehkä usko saavansa huonoa onnea, mutta he voivat jatkaa perinteen noudattamista kunnioituksen merkkinä, Norman kertoi.

Chapple toivoo, että saa jatkaa mehiläistenhoitoa myös nyt, kun Charlesista tuli kuningas.

– On ollut hieno etuoikeus tehdä tällaisia ​​asioita kuningattaren ja toivottavasti nyt kuninkaan puolesta. Toivon, että he haluavat edelleen pitää mehiläiset tiloissaan. Ei sitä koskaan tiedä. He saattavat sanoa, että ottakaa mehiläiset pois, mutta en usko, että niin tapahtuu, vaikka eihän sitä koskaan tiedä, Chapple pohti.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuussa 2023.

Lue myös:

    Uusimmat