Tiesitkö? Tästä syystä sinäkin tarvitset kasvovettä

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacherin mukaan suomalainen käyttää harvemmin tai sitäkin epäsäännöllisemmin kasvovettä, sillä sen käyttötarkoitusta ei tarkalleen tiedetä. Miten kasvovesi oikein toimii ja miksi sen lisääminen omiin ihonhoitorutiineihin olisi huisin tärkeää?

Pesisitkö hiuksesi ilman hoitoainetta? Tai harjaisitko hampaasi ilman hammastahnaa? Aivan. Kasvovesi toimii samankaltaisena, oleellisena lisänä ihoa hoitaessa.

Päivittäinen ihonhoito alkaa aina kokonaisvaltaisesta puhdistuksesta, jotta kaikista iholle kertyneistä epäpuhtauksista päästäisiin eroon. Kasvovesi on ensimmäinen hoitotuote aamuisten ja iltaisten ihonhoitorutiinien yhteydessä antaen tarpeellisen loppusilauksen puhdistukselle.

– Kun ensin ollaan puhdistettu iho omalle ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella kuten puhdistusemulsiolla, -voiteella tai vaahtoavalla, vesiaktiivisella voidemaisella tuotteella, sen jälkeen otetaan kasvovettä pumpulille ja viimeistellään puhdistus, Tarja Gallacher neuvoo.

Kasvoveden tärkeyden ihonpuhdistuksessa näkee myös käytännössä – sillä poistetaan vihon viimeisetkin meikkijäämät ja epäpuhtaudet.

– Olen kokeillut puhdistaa kotona kasvoni niin hyvin, ettei kasvovesipumpuliin jäisi yhtään meikkiä. Mutta kun pyyhit lopuksi kasvot pumpulilla, aina siihen ilmestyy jostain vähän meikin jäänteitä, Gallacher kuvaa.

Kasvovesi viimeistelee, tasoittaa, hoitaa ja kosteuttaa

Täydentävän puhdistuksen lisäksi kasvovedellä on muitakin käyttötarkoituksia. Esimerkiksi kosteutuksen osalta kasvovedellä on merkittävä rooli.

– Kasvovesi tasoittaa ihon pH-arvoa sekä kosteuttaa ihoa. On mitattu, että ihon kosteustasapaino nousee vielä tunninkin jälkeen siitä, kun kasvovesi on laitettu, kauneuden ammattilainen kertoo.

Gallacher myös muistuttaa, että kasvovettä käyttäessä viimeisenä iholla ei olekaan kraanavesi, vaan ihoa hoitava tuote. Kasvovesi myös edesauttaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä puhdistettuun ihoon.

– Kun kasvoveden jälkeen iholle tulee ihana, pieni kosteus, silloin ihonhoitotuote imeytyy paljon paremmin ihoon – näin ollen pienempikin määrä ihonhoitotuotetta riittää, Gallacher neuvoo hymyssä suin.

Puhdista aamuin ja illoin

Kasvojen puhdistus ei ole ainoastaan jokailtainen puuha: kasvot tulisi puhdistaa myös aamuisin yön jäljiltä, jolloin aineenvaihdunta ja ihon toiminta on ollut vilkkaimmillaan. Kasvovesi sopiikin loistavasti nopeaan, aamuiseen puhdistukseen.

– Itse putsaan aamuisin kasvoni pelkällä kasvovedellä, jonka jälkeen laitan silmänympärysvoiteen, seerumin ja päivävoiteen ja laitan meikin siihen päälle, nainen hymyilee.

– Toki jos iho on oikein rasvainen, aamullakin on suositeltavaa puhdistaa iho myös oikein puhdistustuotteella.

Kolme askelta päivittäiseen ihonpuhdistukseen: Mitä tarvitset?

1.Silmämeikinpuhdistusaine.

– Puhdista mascara silmämeikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla. Paina vanulappu hellästi suljetun silmäluomen päälle ja odota vähintään viisi sekuntia, ennen kuin pyyhit kevyesti silmämeikin pois.

2. Puhdistustuote, kuten esimerkiksi puhdistusvoide tai -emulsio.

– Puhdista kasvot ja kaulan iho pyörivin liikkein omalle ihotyypillesi sopivalla puhdistustuotteella. Huuhtele vedellä.

3. Kasvovesi.

– Viimeistele puhdistus kasvovedellä kostutetulla vanulapulla.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat