Tiesitkö tästä? Leiri, jolla naiset syötetään naimakuntoon

Mauritaniassa Länsi-Afrikassa naisen koon uskotaan vastaavan sitä määrää, jonka hän tulee viemään miehensä sydämestä. Tämän vuoksi nuoria naisia lähetetään vielä nykypäivänäkin leireille, joiden tarkoituksena on lihottaa heidät naimakuntoisiksi, siis sairaalloisen lihaviksi.

Siitä huolimatta, että valtaosa länsimaalaisista tavoittelee välillä jopa äärimmäistä hoikkuutta, pidetään monessa paikassa maailmaa naisten reheviä muotoja vaurauden, terveyden ja onnellisuuden merkkinä. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään muutaman vatsamakkaran tai lemmenkahvan arvostamisesta, vaan Länsi-Afrikassa, Mauritaniassa, nuoria tyttöjä lähetetään niin sanotuille läskileireille. Leireillä ei ole tarkoitus tiputtaa painoa äärimmäisen menetelmin, vaan nostaa sitä radikaalisti.

Läskileireille lähetettävät avioitumista odottavat nuoret naiset joutuvat syömään jopa kymmenientuhansien kilokaloreiden edestä päivittäin. Tämä vastaa nelinkertaista määrää esimerkiksi miespuolisten kehonrakentajien syömiin. Vanhemmat naiset syöttävät leireillä nuoria, jopa alle 10-vuotiaita tyttöjä naimakuntoon. Tämä toimenpide tunnetaan nimellä leblouh. Sen lisäksi, että fyysisesti sairaalloinen ylipaino on raskas taakka kannettavaksi, käytetään leireillä julmia menetelmiä, jotka arpeuttavat henkisesti: jos nuoret tytöt eivät suostu tai kykene syömään vaadittua päiväannostaan, pakotetaan heidät siihen.

Pakkosyöttöä ja sairaalloisen ylipainoin tavoittelua ei kuitenkaan hyväksytä kaikkialla maassa, vaan suurimmaksi osaksi sitä pidetään jäänteenä 1950-luvulta. Nykyään mauritanialaisista naisista valtaosa seuraa muun maailman tavoin vallitsevia kauneusihanteita ja muotitrendejä, eli urheilee ja ihailee Hollywood-tähtiä tai reality-ohjelmissa menestyneitä laulajattaria.

Kymmenen maata, joissa ylipainoisia naisia ihaillaan:

1. Mauritania, Länsi-Afrikka

2. Naurun tasavalta, Tyynimeri

3. Tahiti, Ranskan Polynesia, Tyynimeri

4. Afganistan

5. Etelä-Afrikan tasavalta

6. Samoan itsenäinen valtio, Tyynimeri

7. Jamaika

8. Fidzin tasavalta, Tyynimeri

9. Kuwait

10. Tonga, Tyynimeri

Lue myös:


AVA

Kuvituskuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja