Mainos

Tiesitkö? Pyöräilyllä voi olla todella ikäviä sivuvaikutuksia

Pyöräily on erinomaista liikuntaa, mutta ahkeralla pyöräilyllä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, joista ei kovinkaan usein puhuta.

Vaikka työmatkapyöräily saattaakin kuulostaa erinomaiselta tavalta pysyä kunnossa, tällä rutiinilla saattaa ikävimmillään olla etenkin naisille ikäviä seurauksia. Usko tai älä, ahkera satulassa istuminen voi saada alapääsi turvoksiin ja aiheuttaa ikäviä infektioita, mutta myös huonontaa seksielämääsi.

Lontoolaisen gynekologin Pradnya Pisalin mukaan pyöräily voi aiheuttaa alapäähäsi muun muassa ikävää polttelun ja paineen tunnetta.

– Naispyöräilijöille tyypillisimpiä ongelmia ovat hankaumat, satulahaavaumat, ihon herkkyys ja tunnottomuus, häpyhuulten laajentuminen, emättimen ärsytys, infektiot, ihotulehdukset ja virtsatieinfektiot, Pisal luettelee.

Nämä vaivat johtuvat pääasiassa siitä, että satulassa istuttaessa vagina joutuu paineen alle, johon sitä ei suunniteltu. Se voi joutua kannattelemaan jopa 40 prosenttia koko kehon painosta, mikä on yhdelle pienelle ruumiinosalle melkoinen määrä. Epäsymmetriset häpyhuulet voivat lisäksi pahentaa erilaisten oireiden syntymistä.

Kyky saada orgasmi voi kärsiä 

Kivun lisäksi harvemmin puhuttu aktiivipyöräilijöiden ongelma on tunnottomuus, mikä vaikuttaa väistämättä myös seksistä saatavaan nautintoon. Yalen lääketieteellisen yliopiston tutkimuksen mukaan 160 kilometriä viikossa on määrä, jonka jälkeen pyöräilemisestä alkaa seurata merkittävää sukupuolielinten tunnottomuutta ja seksuaalisia toimintahäiriöitä. Tämä merkitsee muun muassa sitä, että kyky saada orgasmi voi kärsiä.

Pyöräily voi järkyttää myös emättimen luonnollisten bakteerien tasapainoa, mikä lisää muun muassa hiivatulehduksen ja virtsatieinfektion riskiä. Myös näillä vaivoilla voi olla negatiivisia seurauksia seksielämää ajatellen. 

Jos pyöräilee paljon ja haluaa välttyä näiltä ikäviltä seurauksilta, kannattaa pyrkiä polkemaan niin pystyasennossa kuin mahdollista ja nousemaan satulasta polkimille aina silloin tällöin. Pehmustetut shortsit eivät myöskään ole lainkaan hullumpi vaihtoehto.

Lähde: TheSun 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.