Tiesitkö? Nämä syyt saattavat olla haluttomuuden takana!

Kevät herättää monien halut henkiin, mutta entä jos hormonit eivät hyrrää? Haluttomuuden takaa ei välttämättä aina tarvitse löytyä suuria ongelmia, sillä pienikin ristiriita vaikuttaa kokonaisuuteen.

On jo kauan tiedetty, että keväisin seksihalut nousevat riehakkaasti ylös, aivan kuten maasta auringonvaloa ahnaasti tavoittelevat kasvit. Jos sinun seksielämäsi tuntuu sen sijaan pyyhkiytyvän katupölyn mukana näkymättömiin, syy voi olla yllättävän pienissä asioissa.

Elämänhallinta ja kiire


ELÄMÄNTYYLI JA STRESSI: Nykyään elämä on kiireistä. On vain töitä, laskujen maksua, kotitöitä, lapsia, harrastuksia.. Ei siis ihme, että seksi jää monille listan viimeiseksi asiaksi. Mitä jos vaihtaisit asioiden tärkeysjärjestystä ja hoitelisit miehen ennen pyykkejä? Molemmat takuulla kuuntelevat sen jälkeen lasten kiukuttelua paremmin mielin!

ELÄMÄNMUUTOKSET: Seksihalut eivät pysy vakiona. Seksuaalinen vietti muuttuu kuten muutkin asiat elämässä. Tuskin esimerkiksi lempiruokasi tai lempibiisisi on enää sama kuin viisi vuotta sitten.

RUTIINIT: Rakastatte toisianne, mutta se mikä oli joskus todella jännittävää, tuntuu nykyään rutiinilta. Yrittäkää puhua toiveistanne suoraan ja olkaa spontaaneja. Himoa ei voi etukäteen suunnitella tai pakottaa.

Terveydentila ja elämäntavat


LÄÄKKEET: Pienikin sairastelu tai esimerkiksi antibioottikuuri voi viedä himosi. Jos epäilet jonkin lääkkeen aiheuttavan muutoksia seksihaluissasi, neuvottele vaihtoehdoista lääkärin kanssa.

ALKOHOLINKÄYTTÖ: Tunnetusti suomalaiset rohkaistuvat harrastamaan haluamaansa seksiä humalassa. Pari viinilasia voi poistaa estoja ja sytyttää, mutta pitkällä aikavälillä se aiheuttaa tunteettomuutta. Jos seksi ei tunnu miltään, seuraile alkoholinkäyttöäsi. Hae nautintoa päihteiden sijaan seksistä!

MASENNUS: Jos nautinto katoaa kaikesta muustakin kuin seksistä, voi se viitata masennukseen. Huomaa tyhjyyden ja tyytymättömyyden tunteet ajoissa ja ennakoi. Pysy positiivisena, äläkä hermostu pikkujutuista. Pidä kiinni sosiaalisista kontakteista ja harrastuksista, jotka tuovat hyvän mielen. Jos surkea olo jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

Elämänmuutokset ja ikä


LAPSEN SYNTYMÄ: Jos olet juuri saanut lapsen, hormonisi ovat sekaisin, yöunet kortilla ja paikat kipeinä – seksi ei silloin paljon kiinnosta. Vinkki tuoreille isille: antakaa naisellenne aikaa palautua synnytyksestä.

VAIHDEVUODET: Eihän se järvi soutamalla kulu, mutta vaihdevuodet ja muut fyysiset muutokset kehossa voivat aiheuttaa haluttomuutta. Limakalvot haurastuvat ja kuivuvat iän myötä, joten seksi voi tehdä kipeää tai tuntua epämiellyttävältä. Liukuvoiteet ja hormonihoidot auttavat palauttamaan seksihimot takaisin. Tärkeää on myös muistaa keskustella kumppaninsa kanssa näistä muutoksista.

EREKTIOHÄIRIÖT: Erektio-ongelmat eivät ole aina yhteyksissä siihen, etteikö seksi kiinnostaisi. Tässäkin asiassa avoin keskustelu on tärkeää. Molempien tulee ymmärtää, ettei erektiohäiriöön ole aina syytä. Aktin epäonnistuminen voi harhauttaa molempia luulemaan, ettei toinen tunne itseään haluttavaksi.

Lue lisää:

MTV3/Helmi

Lähde:The Sun

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja