Tiesitkö: Näin saat musteen irti nahkapinnasta!

Mustetahra nahkasohvassa tai suosikkilaukussa on hankala poistettava, mutta vahvalla alkoholilla voit saada lian irti.

Ensin sinun tulee selvittää, onko puhdistamista tarvitseva nahkapinta käsittelemätöntä vai käsiteltyä nahkaa. Käsiteltyä nahkaa käytetään yleensä huonekalujen nahkapinnoissa ja nahkaisissa asusteissa, sillä se suojaa nahkaa kosteudelta ja nesteiltä.

Käsittelemätön nahka puolestaan ei sisällä nahkapintaa suojaavaa pinnoitetta. "Alaston" nahka sisältää päinvastoin kemikaalia, joka tekee nahkasta entistäkin pehmeämmän tuntuisen. Valitettavasti kemikaalin ansiosta nahka on myös herkkä kosteudelle, sillä se imee nesteen itseensä sen sijaan että hylkisi sitä.

Näin puhdistat mustetahran nahasta

Käsitellystä nahkasta mustetahran poistamiseksi tarvitset pumpulia ja väkiviinaa, kuten denaturoitua etanolia tai talousspriitä. Kostuta pumpulitukko alkoholiin ja hiero sillä kevyesti mustetahraa kunnes se on kadonnut.

Kannattaa kuitenkin testata alkoholin vaikutuksia puhdistettavaan nahkapintaan ennen kuin alat puhdistaa tahraa. Hiero alkoholia pikkuruiselle alueelle huomaamattomaan paikkaan laukussa, esimerkiksi laukun pohjaan tai sisäpinnalle. Odota sitten vartti, ja katso miten laukun nahkapinta sietää alkoholia. Mikäli nahka näyttää normaalilta alkoholin kosketuksen jälkeenkin, voit rauhassa puhdistaa sillä tahran pelkäämättä vahingoittavasi laukkua.

Mikäli laukkusi on tehty käsittelemättömästä nahkasta, tai näyttää siltä ettei se kestä alkoholilla puhdistamista, vie laukku suosiolla ammattilaisen puhdistettavaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja