Nolottaako oma Netflixin katseluhistoria? Vältä kiusalliset tilanteet ja tee tämä helppo toimenpide

0:30

Netflixin katseluhistorian poistaminen onnistuu muutamalla klikkauksella. Katso ohjeet yllä olevalta videolta!

Oletko katsonut Netflixistä putkeen kaikki Vampyyripäiväkirjojen jaksot tai kymmenen kertaa elokuvan Clueless? Netflix ei valitettavasti unohda edes noloimpia katselemiasi sarjoja ja elokuvia, vaan ehdottaa niitä "Katso uudelleen" ja "Jatka katsomista" -osioissa.

Omien katselutottumusten paljastaminen kavereille yhteisessä illanvietossa voi saada punan nousemaan poskille, mutta onneksi tältäkin tilanteelta on helppo välttyä. Oman Netflixin katseluhistorian poistaminen on nimittäin helppoa. Historian poistamisesta vinkkaa Cnet.

Yllä olevalla videolla esittelemme vaihe vaiheelta, kuinka poistaminen onnistuu kätevästi.

Mitä tarkalleen tapahtuu, kun historian poistaa?

Historian poistaminen mahdollistaa, ettei katseluhistoria näy enää millään Netflixin listalla. Poistaminen ei kuitenkaan vaikuta Netflixin algoritmiin, jonka perusteella videopalvelu suosittelee käyttäjälle sopivaa katsottavaa.

Jokaista jaksoa ei tarvitse poistaa Netflixistä erikseen, vaikka siltä aluksi saattaa näyttääkin: yhden jakson poistaminen videon ohjeiden mukaisesti poistaa samalla kaikki tiedot kyseisen sarjan katsomisesta.

Kun katseluhistorian poistaa tietokoneelta, se poistuu samalla myös mobiilisovelluksesta ja sama toisin päin. Kerta siis riittää eikä historiaa tarvitse poistaa eri laitteista montaa kertaa.

Katseluhistorian poistaminen kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, sillä Netflixillä voi kestää jopa 24 tuntia ennen kuin ohjelmat poistuvat.

Lähteet: Netflix, Cnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja