Mainos

Tiesitkö, että voit testamentata myös Facebook-tilisi?

Facebook-tilisi ”perijä” voi julkaista seinällesi, vastata uusiin kaveripyyntöihin, muuttaa profiilisi tietoja sekä profiili- ja kansikuvasi.

Perintöyhteyshenkilösi, kuten Facebook häntä nimittää, ei voi myöskään kirjautua käyttäjätilillesi tai muokata aiempia julkaisujasi, kuviasi tai muuta aikajanallasi jaettua sisältöä. Hän ei voi lukea viestejäsi tai poistaa kavereitasi.

Perintöyhteyshenkilön voi määrittää turvallisuusasetuksista. Asetuksen kohdalla pyydetään valitsemaa esimerkiksi perheenjäsen tai hyvä ystävä huolehtimaan käyttäjätilistä, mikäli sinulle ”tapahtuu jotain”.

Valitsemasi henkilö saa tiedon vasta, kun Facebookin käyttäjätili siirretään muistotilaan. Halutessasi voit kuitenkin lähettää hänelle ilmoituksen perintöyhteyshenkilöksi nimittämisestä.

Käyttäjätilin voi myös asettaa poistumaan pysyvästi, mikäli et halua tilin säilyvän kuolemasi jälkeen.

Käyttäjätilin voi myös asettaa muistotiliksi, jolloin henkilön nimen viereen tulevat sanat In memoriam. Facebookin käytäntö on muuttaa käyttäjätili aina muistotiliksi, mikäli se saa tiedon henkilön poismenosta. Vahvistetut läheiset perheenjäsenet voivat myös pyytää läheisen tilin poistoa Facebookin ylläpidolta.

 

Lähde: Facebook

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.