Mainos

Tiesitkö, että Peaky Blinders -sarjan rikollisjengi oli oikeasti olemassa? Kurkista aavemaiseen vankilaan, josta löytyy pahojen poikien hämmentävän yhdennäköiset pidätyskuvat

2:05
Katso video: Täällä jengin jäsenet istuivat kakkunsa!

Tiesitkö, että suosittu TV-sarja perustuu tositapahtumiin?

Brittiläinen televisiosarja Peaky Blinders on yksi viime vuosien puhutuimpia TV-tapauksia.

Birminghamilaisen rikollisjengin edesottamuksia seuraava TV-sarja on saanut jo viisi tuotantokautta ja sarjan luoja Steven Knight on lupaillut faneille sen jatkuvan lähitulevaisuudessa vielä ainakin kahdella kokonaisella tuotantokaudella.

Harva kuitenkaan tietää, että sarja pohjautuu tositapahtumiin ja, että Peaky Blinders -niminen rikollisjengi kylvi oikeasti pelkoa 1900-luvun taitteessa Englannissa.

Gangsterijengi istui telkien takana birminghamilaisessa vankilassa

Asia nousi jälleen ajankohtaiseksi, kun Birminghamin aavemainen Steelhouse Lane -vankila ilmoitettiin avattavan yleisön nähtäväksi tammikuussa. 

Vuodesta 1891 aina vuoteen 2016 käytössä ollut vankila oli paikka, jossa TV-sarjasta tuttu gangsterijengikin vietti aikaa telkien takana.

Vankilakompleksissa pääsee näkemään sellejä, kuulustelutiloja, esineistöä sekä vankien vanhoja pidätyskuvia. 

Pidätyskuvien joukosta löytyy myös Peaky Blinders -gangstereiden, Harry Fowlerin, Ernest Baylesin, Stephen McHickien ja Thomas Gilbertin kuvat.

Pidätyskuvia katsoessa on todettava, että TV-sarjan luojat ovat onnistuneet luomaan henkilöhahmoista hämmästyttävän yhdennäköisiä.

"He aiheuttivat paljon surua ihmisille"

Yläpuolelta löytyvällä videolla vankilaa esittelevä Steve Rice muistuttaa, että rikollisjengin kanssa aikoinaan tekemisiin joutuminen ei ollut naurun asia.

– Minulta kysytään monesti, että oliko Peaky Blinders oikea rikollisjengi. Kyllä he olivat ja he aiheuttivat aikoinaan paljon surua ihmisille. Olemme varovaisia siinä, ettemme glorifoi heidän tekojaan liikaa, Rice kertoo.

Palkittua Peaky Blinders -sarjaa pääsee seuraamaan C Moressa. C More on MTV:n kanava. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja