Kaksi Netflix-sarjan kuvauspaikkaa ryöstetty viikon sisällä – ranskalaissarjan kuvauksiin hyökättiin ilotulittein

Netflix-sarjojen kuvaukset ovat joutuneet käsittämättömien ryöstöjen kohteiksi Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Suoratoistopalvelu Netflixin sarjojen kuvaukset ovat joutuneet lyhyen ajan sisään useamman ryöstön kohteeksi.

24. helmikuuta Ison-Britannian kuninkaallisista kertovan The Crown -sarjan kuvauksista varastettiin 200 000 dollarin, eli noin 180 000 euron arvosta sarjaa varten valmistettua rekvisiittaa. 

Seuraavana päivänä Ranskassa kuvatun, "herrasmiesvaras" Assane Diopista kertovan Lupin-sarjan kuvaukset ryöstettiin.

Kummankin sarjan kuvauksia on sittemmin pystytty jatkamaan, mutta sarjojen tekijät toivovat silti anastetun esineistön palautuvan takaisin.

350 antiikkiesinettä ryöstettiin

The Crown -sarjan esineistöä varastettiin Yorkshiressa sijaitsevasta rekkaparkista, kun kolme autoa murtautui paikalle kuvausryhmän kuvatessa sarjaa lähistöllä, kirjoittaa Variety.

Varkaiden mukaan tarttui yli 350 esinettä, mukaan lukien Fabergé-munan jäljennös, kaappikellon kellotaulu, meikkipöytä, kristallilasitavaraa sekä hopeisia ja kultaisia kynttelikköjä.

Netflixin edustajien mukaan tapahtma ei vaikuta sarjan tuotantoon.

– Voimme vahvistaa, että antiikkiesineet on varastettu ja toivomme että ne löydetään ja palautetaan meille turvallisesti, Netflixin edustaja kommentoi Varietylle.

Edustajan mukaan anastetut esineet eivät ole välttämättä parhaassa mahdollisessa kunnossa, minkä vuoksi niiden jälleenmyyntiarvo ei ole kummoinen. Esineet ovat kuitenkin arvokkaita Britannian elokuva- ja tv-teollisuudelle.

Naamioitunut joukkio heitteli kuvauspaikalla ilotulitteita

Varietyn saamien tietojen mukaan Lupinin kuvauspaikka Nanterressa, aivan Pariisin ulkopuolella ryöstettiin kesken kuvausten. 

Paikalle murtautui uutistoimisto AFP:n mukaan noin 20 hengen naamioitunut joukko, heitellen kuvauspaikalle ilotulotuksia. 

Ryöstäjät saivat mukaansa noin 300 000 euron edestä kuvausvälineistöä.

Netflix vahvisti tapahtuneen Varietylle:

– 25. helmikuuta tapahtui välikohtaus kuvattaessa Lupinin tulevaa tuotantokautta. Näyttelijät ja kuvausryhmä ovat turvassa, kukaan ei loukkaantunut, Netflixin edustaja kommentoi.

Sarjan kolmannen kauden kuvauksia päästiin jatkamaan parin välipäivän jälkeen normaalisti.

Lähteet: Variety, Variety 2

Katso myös: Erotatko The Crown -sarjan tapahtumat oikeista tapahtumista?


Lue myös:

    Uusimmat