Mainos

Tiesitkö, että marraskuu on pahinta peurakolariaikaa

Suomen riistakeskus varoittaa autoilijoita peurakolareista. Riistakeskuksen mukaan marraskuu on pahinta peurakolariaikaa, kun kiima-aika saa eläimet liikkeelle ja vilkkain työmatkaliikenne osuu hämärän aikaan.

Riistakeskus muistuttaa, että autoilijan tulee ilmoittaa hätänumeroon jokaisesta törmäämisestään hirvieläimen kanssa. Soiton myötä riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu (SRVA) käy noutamassa kuolleen eläimen tai jäljestää loukkaantuneen eläimen.

Samalla SRVA-henkilöt tallentavat tiedot onnettomuuspaikasta Oma riista -palveluun, ja kyseistä tietoa voidaan käyttää apuna liikenneturvallisuuden parantamisessa.

Janakkalassa sattui lauantaina useampi liikenneonnettomuus, jotka kaikki saivat alkunsa henkilöauton ja valkohäntäpeuran törmäyksestä.

Peuraan törmännyt kuljettaja jatkoi matkaa, mutta hetkeä myöhemmin toinen henkilöauto saavutti onnettomuuspaikan. Autoilija jarrutti ja väisti peuraa, jolloin auton perään törmäsi toinen ajoneuvo. Onnettomuudesta seurauksena vietiin sairaalaan tarkistettavaksi yhteensä kuusi ihmistä.

Tämän jälkeen paikassa sattui vielä yksi erillinen onnettomuus, kun henkilöauto ajoi peuran yli. Lopulta SRVA haki eläimen pois onnettomuuspaikalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.