Mainos

Tiedusteli palkan suuruutta – naisen työhaastattelu peruttiin

Työelämä tarjoaa monenlaisia haasteita etenkin naisille, mutta eräs nainen törmäsi kertakaikkisen odottamattomaan ongelmaan töitä hakiessaan.

Taylor Byrnes oli valmistautumassa toisen kierroksen työhaastatteluunsa, kun kanadalaisesta SkipTheDishes-yrityksestä ilmoitettiin, että haastattelu on peruttu. Syy? Byrnesilla oli pokkaa kysyä, mikä mahdollinen palkka olisi, jos hän saisi paikan.

Naisella oli alkuaan onnistunut puhelinhaastattelu, jonka jälkeen hänet kutsuttiin paikan päälle haastateltavaksi. Byrnes lähetti henkilöstövastaavalle sähköpostia kysellen, mikä mahdollinen tuntipalkka olisi, ja kuuluvatko muut edut pakettiin.

Ilmeisesti tämä oli virhe, sillä seuraavassa hetkessä kanadalaisnaisen tuleva haastattelu peruttiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kysymyksesi paljastavat, että tärkeysjärjestyksesi ei sovi yhteen SkipTheDishesin kanssa. Tässä vaiheessa emme toetuta tapaamistamme torstaina, Victoria Karras -niminen henkilö yrityksestä viestitti Byrnesien twiittamien kuvakaappausten mukaan.

Karras lähetti vielä toisen sähköpostin, jossa halusi selventää vastaustaan. Nainen totesti, että start up -yritykseen etsitään ennen kaikkea töihin ahkeria ja sinnikkäitä, yrityksen tavoitteita jahtaavia henkilöitä, eikä saatavaan hyvitykseen keskittyviä työntekijöitä. Karrasin mukaan kysymykset hyvityksestä ja eduista noin aikaisessa vaiheessa ovat huolenaihe yritykselle.

Byrnesin twiitattua tapahtuneesta SkipTheDishes twiittasi tälle pahoittelut, ja kertoi yhden perustajajäsenensä olevan tähän piakkoin yhteydessä. SkipTheDishes-yrityksen perustajajäsen Joshua Simari kertoikin pian eri medioille antamissaan lausunnoissa, että tilanne oli huonosti hoidettu, Byrnesiltä on pyydetty anteeksi ja hänelle on tarjottu mahdollisuutta toiseen haastatteluun.

Milloin palkasta sitten pitäisi kysyä?

Women's Health -siuvston mukaan ohjeistuksia siitä, missä vaiheessa palkkauksesta voi tiedustella, on erilaisia. Työohjeita jakelevan CareerBuilder-sivuston mukaan kannattaa odottaa pidemmälle työnhakuprosessia ennen kysymyksen esittämistä. 

Erään kyselyn mukaan kuitenkin 38 prosenttia työnantajista on valmis keskustelemaan palkkauksesta ja eduista toisessa haastattelussa.

***

25:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.