Mainos

THL: Suomen ebolavalmius moitteetonta

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimusprofessori Mika Salmisen mukaan Suomen valmiussuunnitelmat ebolatartuntaa varten toteutuivat maan ensimmäisessä tautiepäilyssä hyvin.

–  Asiat menivät juuri sillä tavalla, kun on suunniteltu. Tässä tehtiin riskiarvio yhdessä THL:n ja Husin kanssa. Husilla on tietysti päävastuu tässä tilanteen hoitamisessa, mutta myös meidän päivystäjään oltiin yhteydessä, Salminen kertoi MTV:n Huomenta Suomessa

Ulkomaalainen mies tuotiin eilen illalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Meilahden sairaalaan eristykseen. Miehen testitulokset tulevat myöhemmin tänään. Aikaisemmin on arvioitu, että ebolatartunta on epätodennäköinen.

Suomessa mahdollinen ebolatartunta arvioidaan THL:n tutkimusprofessori Mika Salmisen mukaan erityisesti ebola-alueella oleskelun perusteella.

– Lisäksi miten kauan oleskelusta on aikaa kulunut, jos aikaa on kulunut yli 21 päivää, niin silloin se ei voi olla ebola. Arvioimme myös sitä riskiä siellä alueella ollessa, eli onko ollut kontaktissa sairastuneiden kanssa.

Suomen ensimmäinen ebolaepäily testataan normaaliin tapaan.

– Virus voidaan osoittaa mikrobiologisilla testeillä verestä.

Hoito etenee valmiiden suunnitelmien mukaan. Salmisen mukaan Husissa on suunnitelmat valmiina ebolan takia.

– On paljon muita todennäköisempiä tauti-vaihtoehtoja kuin ebola, mutta varmuuden vuoksi olemme toimineet niin kuin pitää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.