THL:n Taneli Puumalainen siirtyy STM:n osastopäälliköksi

3:32
STM ja THL ovat koronaepidemian ajan yhdessä tiedottaneet tautitilanteesta Suomessa ja EU-maissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriöön (STM) osastopäälliköksi, ministeriö kertoo.

Hallitus on nimittänyt Puumalaisen STM:n turvallisuus ja terveys -osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään 22. huhtikuuta eli kahden viikon päästä.

Puumalainen jatkaa STM:n osastopäällikkönä 31. toukokuuta 2022 asti. Viran vakinainen haltija Päivi Sillanaukee on siihen asti virkakierrossa ulkoministeriössä.

Puumalainen on toiminut THL:ssä ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä vuodesta 2014. Hän johtaa THL:ssä infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikköä.

Koronapandemian aikana Puumalainen on ollut yksi näkyvimmistä THL:n asiantuntijoista. Esimerkiksi tänään aamupäivällä Puumalainen kertoi Suomen koronatilanteen kehittymisestä STM:n ja THL:n yhteisessä tilannekatsauksessa.

STM:n turvallisuus ja terveys -osasto vastaa ministeriössä valmistelu- ja kehittämistyöstä muun muassa lääkehuollossa ja tartuntatautien torjunnassa. Osastolle kuuluvat myös valmiusasiat sekä häiriötilanteisiin valmistautuminen STM:ssä ja sen hallinnonalalla.

Lähiaikoina osastopäällikön merkittäviin tehtäviin kuuluu koronatoimien valmistelu ja toimeenpanon johtaminen yhteistyössä muun muassa THL:n kanssa, ministeriö kertoo.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan kello 16.15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja