THL:n Puumalainen Ylellä: Elo-syyskuun koronatartunnoista ainakin 200 lähtöisin ravintoloista, yhdestä helsinkiläisravintolasta 40 tartuntaa

2:11
Loppukesän ja syksyn koronatartuntatapauksista harva on joutunut sairaalaan

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan yhdestä helsinkiläisravintolasta on tähän mennessä lähtöisin 40 tartuntaa. Puumalainen kertoi asiasta Ylen A-studiossa.   

Suomen koronatautitapaukset ovat rauhallisen kesän jälkeen taas nousussa. Yhtenä toimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi tiistaina hallitus ilmoitti ravintoloita koskevista anniskelurajoituksista.

8. lokakuuta alkaen valomerkki tulee ravintoloissa kello 24 ja ovet sulkeutuvat tuntia myöhemmin.

Osa todetuista tartunnoista onkin peräisin ravintoloista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi Ylellä, että elo-syyskuun tartunnoista ainakin 200 on peräisin ravintoloista.

– On vaikea sanoa täysin varmuudella, mistä tartunnat ovat peräisin. On kuitenkin vahva todennäköisyys, että parisataa tartuntaa on tullut viimeisen kahden kuukauden aikana.

Puumalaisen mukaan yhdestä helsinkiläisravintolasta on tähän mennessä lähtöisin lähes 40 tartuntaa. Ravintolasta peräisin oleva tautirypäs on jatkanut kasvuaan syyskuun puolivälin jälkeen.

– Tiedämme että on ryppäitä, joissa on hyvin lyhyessä ajassa ollut kymmeniä ihmisiä, jotka ovat saaneet tartunnan, Puumalainen totesi Ylellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja