HS: Korona tarttuu jopa ulkoilmassa, sanoo THL:n Salminen – "Nyt ollaan kesälaitumilla eikä muisteta varoa"

3:29
Katso video: Epidemialuokitukseen tulossa muutoksia – THL:n Salminen kertoo miten koronalukuihin tulisi jatkossa suhtautua

Uusien havaintojen mukaan koronavirus tarttuu myös ulkona terasseilla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen Helsingin Sanomille.

THL:n tietojen mukaan runsas puolet helsinkiläisten koronatartunnoista kuluneen kahden viikon ajalta on peräisin ravintoloista ja muista sosiaalisista kontakteista.

– Meillä on tietoja, että jopa ulkona terasseilla on syntynyt tartuntoja, Mika Salminen sanoo HS:lle.

Salmisen mukaan iltaelämän paikat, joissa ei ole käytännössä mahdollisuutta pitää riittäviä turvavälejä, ovat yksi tartuntojen päälähde.

Toinen lähde ovat kaveriporukoiden kokoontumiset mökeillä tai vastaavissa yksityistilaisuuksissa.

Baareissa ja terasseilta saadut tartunnat ovat tulleet Helsingissä ilmi tartunnanjäljityksessä, kun sairastuneet ovat kertoneet olleensa esimerkiksi useissa baareissa.

Salminen kertoo HS:lle koronaväsymyksen olevan todellinen ilmiö, ja hän ymmärtää nuoria aikuisia ja muita tautitilanteeseen kyllästyneitä suomalaisia.

Muutos tartunnan lähteissä ei Salmisen mukaan selity sillä, kuinka paljon erilaisia ihmisiä hakeutuu koronatesteihin.

– Väki odotti kesää ja teki töitä sen eteen, että saataisiin tartuntamäärät laskuun. Nyt ollaan sitten kesälaitumilla eikä muisteta varoa, Salminen sanoo HS:lle.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Helsingissä oli heinäkuun puolessavälissä 134,1. Tänään keskiviikkona se on pompannut 236,7:ään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja