Suomessa on raportoitu 87 uutta koronavirustartuntaa – THL:n Salminen MTV:lle: Luku ei pidä paikkaansa

THL suosittelee koronan sairastaneelle vain yhtä rokoteannosta – mitä tämä käytännössä tarkoittaa? 6:43
THL suosittelee koronan sairastaneelle vain yhtä rokoteannosta – mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Suomessa on raportoitu 87 uutta koronavirustartuntaa. Lukema ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä perjantailta raportoitavat koronatartunnat eivät ole päivittyneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rekisteriin.

THL:n johtaja Mika Salminen kertoi MTV:lle, että heidän rekisteriajonsa ovat myöhässä, ja tarkat päiväkohtaiset luvut ovat tiedossa todennäköisesti vasta maanantaina. Luvut voivat korjaantua myös viikonlopun aikana, Salminen täsmentää.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa olisi tänään raportoitu vain 87 uutta koronatartuntaa. Viime päivinä määrä on ollut huomattavasti tätä suurempi, kun THL on raportoinut useampia satoja tartuntoja päivässä.

THL:llä oli vastaava ongelma myös elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. 7. elokuuta tartuntoja todettiin vain 165. Seuraavana päivänä, sunnuntaina 8.8. luvut korjaantuivat, kun päivittäistartuntoja ilmoitettiin peräti 1322. Yhteensä päivittäistartuntoja oli siis keskimäärin noin 750.

Yhteensä pandemian aikana Suomessa on nyt todettu 129 192 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 91 koronapotilasta, joista 21 teholla.

Lue myös:

    Uusimmat