THL:n pääjohtaja kommentoi omikronin leviämistä: Krista Kiuru on syystä huolissaan – "Jos katsotaan kehityskuvaa muissa Pohjoismaissa...."

Sote-ministeriryhmä on tehnyt hallitukselle esityksen koronatoimien kiristämisestä Suomen rajoilla 6:50
Krista Kiuru MTV:lle: Omikron-hyökyaalto lähestyy

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa jaetaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) huoli koronatilanteen vakavuudesta. Kiuru varoitti tiistaina Ylen A-studiossa koronatapausten hyökyaallosta, jos Suomessa ei suojauduta koronalta riittävän tehokkaasti.

THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan mukaan Kiuru on syystä huolissaan.

– Jos katsotaan kehityskuvaa muissa Pohjoismaissa, etenkin Norjassa ja Tanskassa, niin kyllä siellä on ollut aika nopea ylösrepäisy tautitapausten ilmaantumisessa. En näe mitään syytä enkä osaa esittää perustetta, miksi tämä sama ei voisi tapahtua myös meillä, Tervahauta sanoo STT:lle.

– Meidän täytyy varautua merkittävään tapausmäärien kasvuun.

Tervahaudan mukaan etenkin Tanskassa näyttäisi omikronvirusmuunnos olevan nousemassa valtavirukseksi.

Omikronmuunnokseen näyttää Tervahaudan mukaan liittyvän viruksen nopea ja laaja leviäminen ja sitä on syytä torjua, vaikka sen rokotetuille aiheuttama sairaus ei olisikaan vakava.

Tervahauta muistuttaa, että myös se on iso yhteiskunnallinen uhka, että esimerkiksi laaja joukko terveydenhuollon tai poliisin työntekijöitä sairastuisi yhtä aikaa ylähengitystien infektioon, josta parantuminen edellyttäisi lepoa.

– Tämä on tärkeä peruste hidastaa sairauden leviämistä, etteivät ihan kaikki sairastuisi yhdellä kertaa, kun se on noin nopeasti leviävä, Tervahauta sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat