THL:n johtaja maskikohusta HS:lle: "Minua ei ole painostettu poliittisesti olemaan ilmaisematta asiantuntijanäkemystäni"

10:35
Pääministeri Sanna Marin MTV:n Uutisextrassa: Hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan maskiasioissa

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mielestä oppositiopuolue kokoomuksen syytökset maskiselvityksen poliittisesta ohjailusta tai suomalaisten harhaanjohtamisesta ovat rajuja ja kohtuuttomia eivätkä ne pidä paikkaansa.

Pääministeri odottaa kokoomukselta perusteluja syytöksille.

– Itseäni on syytetty valehtelusta ja hallitusta ja myös terveysviranomaisia on syytetty harhaanjohtamisesta. Mielestäni nämä eivät ole olleet asiallisia väitteitä. Niille ei ole tosiasiapohjaa. Ne eivät ole perustuneet mihinkään faktoihin tai tietoon, Marin sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kysyi tänään Twitterissä Marinilta, onko THL:n pääjohtajaa painostettu poliittisesti olemaan ilmaisematta asiantuntijanäkemystään ja onko suomalaisia johdettu harhaan maskien suhteen.

– Minä en ole kuullut missään, että THL:n pääjohtajaa olisi painostettu. Kun tällaisia väitteitä esittää, niille pitäisi olla katetta. On aika kohtuutonta heittää ilmoille tällainen syytös ilman, että tarkentaa, mihin syytös perustuu, Marin sanoi haastattelutunnilla.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta viestitti tänään HS:lle ja Uutissuomalaiselle, ettei häntä ole painostettu poliittisesti.

– Minua ei ole painostettu poliittisesti olemaan ilmaisematta asiantuntijanäkemystäni. Minulla ei ole tähän asiaan tämän enempää kommentoitavaa, Tervahauta viestitti medioille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja