THL: Koronavilkku ladattu yli kaksi miljoonaa kertaa – yli kaksisataa ilmoittanut tartunnasta sovellukseen

3:08
Tältä näyttää oikea Koronavilkun ilmoitus korona-altistuksesta.

Koronatartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-sovellus on ladattu jo yli kaksi miljoonaa kertaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sovellus on ollut ladattavissa sovelluskaupoista kahden viikon ajan.

Koronatartunnastaan on koronavilkkuun ilmoittanut 218 sovelluksen käyttäjää. Tartunnasta ilmoitetaan syöttämällä sovellukseen terveydenhuollon ammattilaiselta saatu kertakäyttöinen avauskoodi. Koodin syöttämisen jälkeen sovellus lähettää altistumisesta tiedon niille sovelluksen käyttäjille, jotka ovat oleskelleet henkilön lähellä.

THL kertoo, että tämän kuun aikana 35 prosenttia henkilöistä, joilla on todettu koronavirustartunta, on ilmoittanut tartunnasta sovelluksella.

– Meillä kaikilla on nyt aito mahdollisuus auttaa tartuntaketjujen katkaisussa, koska niin moni meistä on ottanut Koronavilkun käyttöön. Tämän lisäksi meidän on muistettava ehkäistä koronaviruksen leviämistä huolehtimalla mm. hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien suosituksen mukaisesta käytöstä, sanoo tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho THL:n tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja