Koronavilkku jäi historiaan: Sovelluksen kehittäjä antoi kouluarvosanan kritisoidulle ja palkitulle työkalulle – "On tämä surullista"

Koronavilkku poistui käytöstä tänään – tämä on perustajajäsenen kouluarvosana kritisoidulle ja palkitulle sovellukselle 5:17
Tällainen oli Koronavilkun tarina.

Koronavilkku poistettiin käytöstä keskiviikkona kesäkuun ensimmäinen päivä. MTV Uutiset kertasi sovelluksen lähes kaksivuotisen tarinan yhdessä sovelluksen perustajajäsenen, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiahon kanssa.

Suomalainen koronatartuntaketjujen jäljittämistä helpottava mobiilisovellus Koronavilkku otettiin käyttöön elokuun lopulla vuonna 2020. Ensimmäinen tavoite oli miljoona käyttäjää, mutta lopulta sovellusta käytti parhaimmillaan jopa lähes puolet suomalaisista.

Sovellusta kritisoitiin laajalti muun muassa sen merkittävästä viiveestä altistumisilmoituksen saamisessa. Toisaalta keksintö sai myös tunnustusta, kuten Vuoden nimi -palkinnon vuonna 2020.

Koronavilkun toiminnan viimeisenä päivänä sovellus löytyi vielä noin miljoonan suomalaisen puhelimesta. Yrttiaho puolusti Koronavilkun toimivuutta viimeisiin hetkiin asti.

– Mielestäni sovellus on toiminut kohtuullisen hyvin.

Koska Koronavilkulle ei ole enää käyttöä, myös Yrttiaho oli valmis poistamaan sovelluksen puhelimestaan.

– On tämä surullista. Tässä on kaksi vuotta Koronavilkun kanssa tehty työtä ja nyt se on poissa. Kyllä tässä on myös kiitollinen olo kaikille niille, ketkä ovat sovellusta käyttäneet. 

Minkä kouluarvosanan Yrttiaho antaa sovelluksen toimivuudelle? Katso artikkelin video!

Lue myös:

    Uusimmat