Näin THL:n Salminen muuttaisi koronarajoituksia, jos voisi matkata ajassa taaksepäin

Tällaiset muistosanat Mika Salminen sanoi poistuvalle Koronavilkku-sovellukselle 5:25
Miten Mika Salminen muuttaisi nyt kevään 2020 koronatoimia?

Koronarajoitukset ajoivat monet yritykset ja ihmiset pahaan ahdinkoon. THL:n Mika Salmiselta kysyttiin MTV Uutisten suorassa lähetyksessä, mitä hän olisi muuttanut Suomen koronarajoituksissa, jos Salminen voisi mennä ajassa taaksepäin.

Salmisen mukaan rajoitusten haittavaikutuksia olisi pitänyt pystyä arvioimaan paljon paremmin kuin rajoitusten aikaan oli mahdollista tehdä.

– Se tietenkin vaatii, että perehdytään, kenen toimintaa estetään ja mitä se tarkoittaa. Ei se sen kummempaa ole.

– Toinen asia on koulujen sulkeminen. Koulujen sulkemisilla ei pystytty estämään epidemiaa ja tätä keinoa ei pitäisi käyttää, ellei ole aivan pakko.

Mika Salminen totesi aiemmin myös Ylelle, että koronan vuoksi määrätyt ravintolarajoitukset olivat ajoittain liian tiukkoja.

Hyvästi koronavilkku

Koronatartuntojen jäljittämiseksi suunniteltu koronavilkku on poistunut käytöstä. Myöskään koronapassi ei ole enää käytössä. 

Salminen kuvailee MTV Uutisten haastattelussa sekä vilkkua että koronapassia aikansa lapsiksi.

– Se oli sovellus, joka palveli aikansa erittäin hyvin ja paljon varoituksia annettiin sen kautta varmasti. Se oli aikansa lapsi, Salminen lausuu muistosanat.

Salminen ei usko, että jo aiemmin haudattua koronapassia tai Koronavilkkua otetaan enää uudelleen käyttöön. Aikansa lapseksi Salminen kuvailee myös koronapassia. Molempien käyttöön oli tarve, joka poistui.

Videolla: Uusi omikronvariantti herättää huolta myös Suomessa – Husin Lasse Lehtonen kertoo, mitä variantista tiedetään nyt

Uusi omikronvariantti herättää huolta myös Suomessa – Husin Lasse Lehtonen kertoo, mitä variantista tiedetään nyt 7:46

Lue myös:

    Uusimmat