Therese Johaug oli lähdössä Suomeen, kun kuuli läheltään pelottavan tiedon – "Se olisi voinut päättyä paljon, paljon huonommin"

Therese Johaugin isä Thorvall Johaug koki viime marraskuussa vakavan onnettomuuden, jossa hän olisi sanojensa mukaan voinut kuolla. Hiihtotähti Therese Johaug on avautunut tilanteen herättämistä kauhistuttaneista ajatuksista.

Onnettomuus tapahtui viime marraskuussa Thorvall Johaugin kotona maatilalla Dalsbygdassa. Thorvall käytti tuolloin kuormauslaitetta ajaakseen säilörehua siiloon. Pysähtyminen kuitenkin epäonnistui ja Thorvall lensi ulos maahan.

Thorvall kertoi Arbeidets Rett -lehdelle, että hänen vasen jalkansa jäi jumiin yhden laitteen eturenkaan alle. Isä-Johaug makasi maassa suurissa tuskissa ja olisi halunnut soittaa vaimonsa Gron hätiin, mutta puhelin oli pudonnut rintataskusta noin puolen metrin päähän eikä Thorvall ylettänyt siihen.

– Se ei ollut kaikkein miellyttävintä. Mieleen tulee ajatuksia, kun olet näin jumissa, kahdesta kolmeen tonnia päälläsi, Thorvall sanoi VG:lle.

Thorvall huusi tuolloin kaikin voimin ja toivoi, että vaimo kuulisi hänet. Thorvallin arvion mukaan meni kolmesta neljään minuuttia, kunnes Gro saapui hätiin.

"Jos hän olisi ollut siellä yksin"

Therese Johaug oli onnettomuuden tapahtuessa Oslossa. Hän oli lähdössä Suomeen Rukalle, jossa oli edessä maailmancup-kauden avaus.

Johaug sanoo pelastyneensä isänsä onnettomuudesta kuullessaan toden teolla.

– Emme täysin ymmärtäneet, mitä oli tapahtunut, ja keskityimme vain positiiviseen. Se olisi voinut päättyä paljon, paljon huonommin. En uskalla ajatella sitä yhtään, Johaug kuvaili tuntojaan hiljattain.

Johaugille esitettiin kuitenkin raju kysymys: pelkäsikö hän isänsä kuolevan? Johaug vastasi kieltävästi, koska äiti Gro oli tuolloin Thorvallin lähellä.

– Jos hän olisi ollut siellä yksin, olisi voinut käydä paljon pahemmin.

"Olisi voinut olla kohtalokasta"

Thorvallin jalassa todettiin neljä murtumaa. Hän on kävellyt sauvojen varassa.

Therese on kiitollinen, että hänen isänsä voi muuten hyvin.

– Hän oli turvallisissa käsissä sairaalassa ja sai toimenpiteet, jotka hän tarvitsi. Hänellä on jalkansa tallella, ja kaikki on mennyt hyvin, joten keskityn siihen.

Thorvall itse kuvaili, että hän oli ollut onnettomuushetkellä hoitamassa rutiinejaan, joita hän oli tehnyt joka päivä lähes 20 vuoden ajan. Sitten kuitenkin lipesi.

– Tämä olisi voinut olla kohtalokasta, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat