Aleksandr Bolshunov tietää norjalaisten aseen – aikoo ostaa saman 120 000 eurolla: "Kaikki on näkyvää"

Maastohiihdon maailmancupissa miesten kokonaiskilpailun voittanut Venäjän Aleksandr Bolshunov haluaa petrata ennen kaikkea hiihtotekniikkaansa. Hän aikoo laittaa sen eteen rahaa likoon.

Vaikka Bolshunovin perinteisen tekniikka on parhaimmillaan ylvästä valtavilla tehoillaan, hän näkee itsellään vielä paljon tehtävää etenkin hiihtoteknisellä puolella. Bolshunov kertoi venäläisen Match TV:n haastattelussa, että hän haluaa ostaa maton hiihtotekniikan harjoittelua varten.

– Norjalaisilla on jokaisessa hiihtokeskuksessa matto, peili sen edessä ja vasemmalla sekä oikealla puolella kamerat, joiden kuvat on heijastettu eteen monitoreihin. Kaikki on heti näkyvää – virheet, kuinka asettaa sauva ja polvi ja muuttaa painopistettä. Olemme tässä paljon jäljessä norjalaisia. He hiihtävät täydellisesti luistelua ja perinteistä ja voittavat paljon tekniikassa, Bolshunov sanoi.

Bolshunovin mukaan norjalaiset treenaavat matolla kerran viikossa. Hän katsoo, että täydellisen tekniikan virittämiseksi täytyy nähdä liikkeensä säännöllisesti.

– Kun valmentaja huutaa minulle, että minun täytyy tehdä jonkinlainen liike, yritän sitten totta kai tehdä sen, mutta en aina ymmärrä, mitä hän haluaa minulta. (Juri) Borodavko sanoo yhden asian, ja ymmärrän, millainen liikkeen pitäisi olla, mutta kun et voi nähdä itseäsi koko ajan, on hyvin vaikea tehdä se oikein. Ja tarvitsemme täydellistä tekniikkaa.

Bolshunov on valmis laittamaan tuhdin summan roposia likoon. Venäläinen kertoo, että hänen haluamansa matto maksaa 120 000 euroa – sen verran, mitä hän tienasi kuluneelta maailmancup-kaudelta verojen jälkeen.

Match TV varmisti, että Bolshunov on valmis maksamaan matosta 120 000 euroa omasta pussistaan.

– Täytyy tehdä niin, koska meidän täytyy kehittyä jollain tapaa eteenpäin, Bolshunov totesi.

Bolshunov saavutti maailmancupin kokonaisvoiton ohella hiljattain Oberstdorfin MM-kisoista yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Lue myös:

    Uusimmat