Therese Johaug jäi kiinni Norjan koronarajoituksen rikkomisesta – puolison hankkimassa luvassa nolo virhe

Tähtihiihtäjä Therese Johaug ja hänen miehensä Jakob Hoff jatkoivat mökkeilyään Norjan hallituksen tekemästä koronavirusrajoituksesta huolimatta. Mökin omistava Hoff on pahoillaan virheestään.

Norjalaislehti VG kertoo Hoffin ja Johaugin asettuneen mökilleen vastoin Norjan hallituksen 19. maaliskuuta antamaa kieltoa majoittumisesta vapaa-ajanasunnoille oman kotipaikkakuntansa ulkopuolella.

Pariskunta on kirjoilla Oslossa, mutta jäivät Hoffin mökille Lillehammerin seudulle. Lääkärinä myös Lillehammerissa työskentelevä Hoff oli kuitenkin hankkinut kaupungilta luvan jäädä mökilleen vedoten siellä hoitamaansa virkaan.

Lillehammer myönsi luvan, mutta myöhemmin kävi ilmi, ettei mökki edes sijainnut sen alueella, vaan Ringsakerin kunnassa. Kaiken lisäksi kunnat eivät saa myöntää erityislupia hallituksen tekemän rajoituksen kiertämiseen.

– Sekä me että hän olimme väärässä. Teimme virheen emmekä ottaneet siitä selvää, myöntää Lillehammerin viestintäjohtaja Kjersti Morset VG:lle.

Johaug palasi välittömästi Osloon

Hoff kertoo sähköpostissaan Johaugin lähteneen asian paljastuttua takaisin Osloon, mutta hän jäi itse odottamaan asian ratkaisua Ringsakeriin. Lopulta Norjan terveysministeriöltä tuli tieto, ettei Lillehammerin myöntämä lupa ole pätevä.

35-vuotias Hoff ottaa kaiken syyn niskoilleen. Hän kertoo olleensa hiljattain leikkauksessa ja tarvitsi Johaugin apua päivittäisissä toimissaan.

– Minä olin se, joka työskenteli lääkärinä Lillehammerissa ja joka pyysi lupaa jäädä mökille. Minä olin se, joka pyysi häntä tulemaan auttamaan minua ja väitti asian olevan kunnossa, Hoff kirjoittaa.

– Hän on tietysti ymmärtävä persoona ja kykenevä tekemään omat päätöksensä sekä valmis ottamaan vastaan minkä tahansa rangaistuksen, mutta tässä oli kyse terveysalan työntekijästä ja hänen kumppanistaan, ei hiihtotähdestä mökkilomalla, Hoff vakuutti.

Hoffin mukaan pariskunta on lahjoittanut rikesakkoa vastaavan määrän, 15 000 Norjan kruunua eli noin 1 300 euroa Punaiselle ristille.

– Toimimme hyvässä uskossa, eikä tarkoituksemme ollut missään vaiheessa hakea omaa etuamme, Hoff kommentoi.

Johaugin manageri ei ollut halukas kommentoimaan sotkua VG-lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat