Therese Johaug harkitsee asettumista viivalle Marit Björgenin kanssa – perinteikäs kilpasarja tarjoaa hirmuhiihtäjille muhkeaa kannustinta: "Se on ennätyksellisen suuri"

Ski Classics -maratonhiihtosarjassa on ensi kaudella tarjolla ennätyksellisen suuri palkintopotti. Sarjan huomioarvo nousee ensi kaudella merkittävästi, kun historian menestynein talviolympiaurheilija Marit Björgen on mukana ainakin joissain osakilpailuissa.

Björgenin, 40, kerrottiin tiistaina palaavan kilpaladuilleAuklandin veljesten Andersin ja Jörgenin Ragde Eiendom -tallissa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä myös Therese Johaug liittyy samaan talliin.

– Keskityn sataprosenttisesti maailmancupiin ja olympialaisiin, ja vielä on epävarmaa, osallistunko tulevana talvena lainkaan maratonkisoihin. On kuitenkin innostavaa saada inspiraatiota uudenlaisesta ympäristöstä, Johaug sanoi yleisradioyhtiö NRK:lle.

Björgen naulasi ensi talven tavoitteekseen 90 kilometrin mittaisen Vasaloppet-hiihdon Ruotsissa. Johaug harkitsee tulevaisuudessa Vasaloppetin lisäksi ainakin myös 70 kilometrin mittaista, Italiassa kilpailtavaa Marcialongaa.

Ruotsalainen Expressen-lehti kertoo nyt, että Ski Classics -sarja on järjestämässä ensi talveksi tenniksestä tuttua grand slam -kokonaisuutta, johon kuuluu edellä mainittujen kilpailujen lisäksi Tshekissä käytävä 50 kilometrin mittainen Jizerská padesátka ja Norjassa järjestettävä 54 kilometrin Birkebeinerrennet.

Mikäli yksi ja sama urheilija onnistuu voittamaan nämä kaikki neljä kilpailua saman kauden aikana, luvassa on historiallisen suuri palkintopotti, joka jaetaan niin miesten kuin naisten sarjassa.

– Täsmällinen summa on vielä salaisuus. Julkistamme summan syksyn aikana, mutta se on ennätyksellisen suuri. Kyse on miljoonista (kruunuista), Ski Classics -sarjan toimitusjohtaja David Nilsson sanoo ruotsalaislehdelle.

Miljoona Ruotsin kruunua on nykykurssilla noin 95 000 euroa.

Toistaiseksi yksikään urheilija ei ole onnistunut voittamaan edellä mainittuja neljää osakilpailua yhden talven aikana. Sven-Åke Lindbäck ja Cristina Paluselli onnistuivat aikanaan voittamaan kolme neljästä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja