Theo-vauva sai 25 sydänkohtausta vuorokauden aikana – toipui silti: "On uskomatonta, mitä kaikkea hän on joutunut kokemaan"

Järkyttävä tilanne kauppareissulla – vastasyntynyt vauva lakkasi hengittämästä yhtäkkiä 1:42
Järkyttävä tilanne kauppareissulla – vastasyntynyt vauva lakkasi yhtäkkiä hengittämästä

Pienen Theo-pojan elämän alku ei ollut helppo. Äidin mukaan kaikki "odottivat hänen kuolevan".

Theo Frylle tehtiin 17 leikkausta ennen kuin hän ehti täyttää vuoden. Huonosta ennusteesta huolimatta Theo jäi henkiin, kertoo Daily Mail.

Theon elämän alku ei ollut helppo. Äidin mukaan kaikki "odottivat hänen kuolevan".

Terveysongelmia jo kahdeksan päivän ikäisenä

Ongelmat alkoivat vain kahdeksan päivän kuluttua Theon syntymästä. Äiti Fauve Syers, 30, kertoo vauvan muuttuneen yllättäen uneliaaksi. Hän alkoi myös sinertää.

Theo vietiin sairaalaan. Vaikka diagnoosista ei tuolloin ollut täyttä varmuutta, lääkäreiden mukaan Theo täytyisi leikata sydänvian vuoksi.

– Menin sokkiin. Näkönikin meni. Se oli pelottavin stressitilanne, jonka olen koskaan kokenut, Fauve muistaa.

12 minuutin sydänpysähdys

Operaation aikana Theo sai sydänkohtauksen ja myöhemmin toisen. Tämänkin jälkeen sydänongelmat jatkuivat: hänen aortassaan havaittiin vika, joka hankaloitti veren pumppaamista ympäri kehoa.

Lapsen sydän pysähtyi useaan otteeseen ja hän kärsi rytmihäiriöistä. Yksi sydänkohtauksista johti 12 minuutin sydänpysähdykseen; yhdeksän kuukauden ikäisenä Theo sai 25 sydänkohtausta 24 tunnin aikana.

– Se oli kammottavaa. Hän sai kohtauksia kohtausten perään. Tiesin, ettei hän kestäisi paljoa enempää, Fauve kuvailee.

– Katsoin elvytystiimin toimintaa, jokaisella rintakehän painalluksella ajattelin "voi luoja, älä anna tämän olla hänen viimeinen henkäyksensä”.

Leikkauksen jälkeen Theo toipui 

Tämän jälkeen Theo leikattiin vielä kerran, vaikka riskit olivat suuret. Se kannatti: kävi ilmi, että Theon sydämen toinen kammio oli täynnä arpikudosta. Arpeutumisen vuoksi sydän ei kyennyt toimimaan oikein, kertoo Mirror.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Leikkauksen jälkeen Theo toipui hyvin. Hän pääsi pois teho-osastolta ja alkoi vahvistua. Nyt Theo on iloinen ja hymyileväinen lapsi.

– On uskomatonta, mitä kaikkea hän on joutunut kokemaan. Hän on niin vahva, äiti kommentoi.

– Nyt hänellä on kova innostus elää. Se on todellinen ihme.

Lue myös:

    Uusimmat