The Rasmus kommentoi sijoitustaan Euroviisuissa: "Jo finaaliin pääseminen oli meille ilo ja kunnia"

Ukraina voitti viisut, The Rasmus jäi sijalle 21 – viisuasiantuntija summaa illan hitit ja hutit 9:20
Ukraina voitti viisut, The Rasmus jäi sijalle 21 – viisuasiantuntija summaa illan hitit ja hutit

The Rasmus -yhtye kommentoi sijoitustaan Euroviisuissa Ylen tiedotteessa. 

Ukraina kruunattiin vuoden 2022 Euroviisujen voittajaksi hurjalla pistemäärällä 631 viisufinaalissa lauantaina.

Ukrainaa edusti Euroviisuissa Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania. Torinossa Suomea edustanut The Rasmus sijoittui sijalle 21 Jezebel-kappaleellaan. Pisteitä Suomi nappasi 38.

–  Jo finaaliin pääseminen oli meille ilo ja kunnia, joten sijoituksesta ei todellakaan tarvitse olla pettynyt! Olemme onnellisia voittajan puolesta, ja koska me saimme kokea koko tämän mahtavan reissun, voi sanoa, että hyvin kävi. Tänä vuonna meillä on tiedossa vielä paljon muutakin hienoa, kuten festarikesä Suomessa, kiertue Euroopassa, uusi levy ja kirja, The Rasmus kommentoi Ylen tiedotteessa. 

The Rasmus kertoi aikaisemmin viikolla MTV Uutisille, että yksi parhaista asioista Euroviisuissa on muiden maiden edustajien tapaaminen ja heidän kulttuuristaan kuuleminen.

– Esiinnyttiin Ukrainan Kalush Orchestran kanssa. He laittoivat meille viestiä, että tehtäisiinkö tällainen yhteiskeikka kadulla. Teimme mash-upin meidän biiseistä ja esiinnyimme heidän kanssaan. Fiilikset oli tosi korkealla, ukot tulee kuitenkin sota-alueelta, bändin basisti Eero Heinonen kuvaili. 

The Rasmuksella ei ollut Kalush Orchestran kanssa yhteistä kieltä, vaan he kävivät keskustelun tulkin välityksellä.

– Meillä sujuu se musisointi kimpassa, siinä oli vahva fiilis. He olivat meille, että haluaisivat tehdä biisin ihan oikeastikin meidän kanssaan yhteistyössä. Vaihdoimme sähköpostiosoitteita ja lupasivat laittaa jotain ideoita. Voi olla, että teemme jonkun biisin jossain vaiheessa, yhtyeen solisti Lauri Ylönen paljasti.

Ukraina selvitti tiensä Euroviisujen finaaliin – tällainen on räppiä ja kansanmusiikkia yhdistelevän ennakkosuosikin tarina:

Ukrainan euroviisuedustaja on ennakkosuosikki – tällainen on Ukrainan edustajan Kalush Orchestran tarina 4:50



Lue myös:

    Uusimmat