Tässä kaupungissa Euroviisut todennäköisesti järjestetään ensi vuonna, mikäli ennakkosuosikki Ukraina voittaa

Kaikki uusiksi! The Rasmukselta paljastus viisuesityksestä 1:11
Videolla The Rasmus paljastaa, mitä Euroviisujen esityksessä tullaan näkemään

Tukholman pormestari ja valtiovarainministeri Anna König Jerlmyr kertoo Tukholman kaupungin tarjoutuneen auttamaan vuoden 2023 Euroviisujen järjestämisessä, mikäli Ukraina voittaa. 

Tukholman kaupunki tarjoutuu mahdollisesti auttamaan vuoden 2023 Euroviisujen järjestämisessä, mikäli Ukraina voittaa 14. toukokuuta laulukilpailun finaalin, kertoo Aftonbladet. Ukrainan edustaja Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania on tällä hetkellä Euroviisujen suurin ennakkosuosikki. 

Aftonbladetin mukaan Tukholman pormestari sekä valtiovarainminiserti Anna König Jerlmyr on ottanut yhteyttä Ukrainan suurlähettilääseen ja esittänyt asiasta tarjouksensa. 

Venäjä aloitti laaja-alaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta ja sota maassa jatkuu yhä. 

Sodan takia Tukholma on lehden mukaan tarjonnut esimerkiksi Globen- tai Avicii -areenoja Euroviisujen toiseksi mahdolliseksi järjestämispaikaksi.

– Toivomme tietenkin, että Ruotsi voittaa lauantaina, mutta olemme myös pistäneet merkille Ukrainan suosion ja on erittäin todennäköistä, että he voittavat, König Jerlmyr kommentoi. 

– Ilmassa on roikkunut kysymys siitä, pystyykö esimerkiksi Kiova todella isännöimään Euroviisuja vuonna 2023. Kyseessä on suuri hanke, ja sodan sekä jännittyneen tilanteen vuoksi on tärkeää, että muut maat astuvat nyt esiin ja tarjoavat apuaan. 

Tukholma on Kiovan ystävyyskaupunki ja on tarjonnut Kiovalle apua jo erilaisten urheilutapahtumien järjestämisessä, joita ei sodan takia voida enää järjestää Ukrainan pääkaupungin alueella. 

König Jerlmyr kertoo ottaneensa yhteyttä Ukrainan suurlähetystöön ja esittänyt tarjouksensa Euroviisujen suhteen. Pormestarin mukaan hän on ollut tiiviissä yhteydessä myös Kiovan pormestariin. 

– Emme halua, että ihmiset epäröivät äänestää suosikkiaan, jos heillä on kysymyksiä sen suhteen, onko kilpailun järjestäminen mahdollista. Haluamme Ukrainan tietävän, että he ovat tervetulleita isännöimään kilpailua tarvittaessa Tukholmaan. 

Ruotsin edustaja Euroviisuissa on Cornelia Jakobs kappaleellaan Hold Me Closer. Suomea edustaa viisuissa The Rasmus kappaleella Jezebel.

Euroviisujen järjestäjä EBU eli Euroopan yleisradiounioni ilmoitti 25. helmikuuta, ettei Venäjä saa osallistua tämän vuoden Euroviisuihin sen aloitettua sodan Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat