Mainos

The Guardian: Amerikkalaispastori juottaa teollista valkaisuainetta 50 000 ugandalaiselle – väittää juomaa ihmeaineeksi, joka parantaa syöpää, malariaa ja HIV:n

Amerikkalainen pastori levittää Ugandassa juomaa, jonka hän väittää parantavan vakavia sairauksia, kuten syöpää, malariaa ja HIV-tartuntoja. Asiasta uutisoi brittilehti The Guardian, jonka mukaan ihmiselle vaarallisen nesteen jakelemiseksi on luotu jopa oma verkostonsa.

”Miracle Mineral Solution”, eli MMS on ainetta, jota väitetään ihmeitä tekeväksi. Köyhille ihmisille jaettavan juoman väitetään poistavan syöpää, malariaa ja HIV-tartuntoja.

Todellisuudessa juoma sisältää voimakasta teollista valkaisuainetta, klooridioksidia. Aineella ei ole tunnettuja terveysvaikutuksia ja sen nauttiminen on päinvastoin erittäin vaarallista.

The Guardianin tietojen mukaan "ihmeainetta" on jaettu Ugandassa jopa 14 kuukauden ikäisille lapsille.

Oma kirkko aineen jakeluun

Ainetta jakava verkosto operoi 52-vuotiaan yhdysvaltalaispastori Robert Baldwinin perustaman kirkon alla.

The Guardianin mukaan pastori on ohjeistanut yli tuhatta pappia jakamaan “ihmeainetta” kirkossakävijöille.

Tyypillisesti ainetta jaetaan seurakuntalaisille sunnuntaimessun päätteeksi. The Guardinin mukaan jakeluverkoston jäseniä on palkittu toiminnasta esimerkiksi älypuhelimilla.

Kirkko kertoo käyttävänsä “kaikkivaltiaan jumalan valtaa vähentääkseen merkittävästi elämän menettämistä Afrikassa”.

Myrkyllistä nieltynä

Klooridioksidi on Työterveyslaitoksen mukaan onnettomuuden vaaraa aiheuttava aine, joka ärsyttää voimakkaasti hengitysteitä. Klooridioksidi ärsyttää silmiä, nenää ja kurkkua jo hyvin pienessä pitoisuudessa. Hieman korkeampi pitoisuus aiheuttaa yskimistä ja polttavaa kipua silmissä.

Klooridioksidikaasu ja sen vesiliuokset ärsyttävät voimakkaasti silmiä ja ihoa. Väkevät klooridioksidiliuokset voivat aiheuttaa silmän sarveiskalvon ja ihon syöpymistä.

Väkevän klooridioksidiliuoksen nieleminen voi aiheuttaa suun, kurkun ja ylemmän ruuansulatuskanavan ärsytystä ja syöpymistä, sekä yleismyrkytyksen oireita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja