The Crown omistaa kokonaisen jakson prinsessa Dianan kohuhaastattelulle – prinssi William pyysi, ettei sitä koskaan enää esitettäisi

0:58
Tässä on tiettävästi viimeinen video prinsessa Dianasta elossa.

Netflixin The Crown -sarjan seuraavalla kaudella nähdään prinsessa Dianan vuoden 1995 kohuhaastattelu, vaikka prinssi William on nimenomaan pyytänyt toisin.

Britannian kuninkaallisen perheen elämään keskittynyt The Crown -sarja etenee seuraavalla kaudellaan jo 1990-luvulle. Luvassa on siis muun muassa prinsessa Dianan antama televisiohaastattelu avioliittonsa tilasta, jolle sarjan tekijät ovat ilmeisesti uhraamassa kokonaisen jakson, DailyMail kertoo.

BBC:n toimittaja Martin Bashir onnistui houkuttelemaan Dianan haastatteluun vuonna 1995 ilmeisesti valheellisten väitteiden avulla. Diana lausuu kohuhaastattelussa muun muassa legendaarisen lauseen: "Meitä oli siinä avioliitossa kolme", viitaten prinssi Charlesiin ja tämän nykyiseen vaimoon herttuatar Camillaan.

Dianan poika, prinssi William on pyytänyt, että haastattelua ei näytettäisi enää ikinä televisiossa.

Haastattelu on viidennen kauden keskeinen osa

The Sun -julkaisun mukaan The Crown -sarjan sisäpiiriläinen on paljastanut Dianan haastattelun toimivan keskeisessä roolissa tulevalla kaudella. Suoratoistopalvelun on kerrottu käyttäneen jakson tuotantoon miljoonia puntia.

Prinssi Williamin mielestä kohuhaastattelussa on väärää tietoa ja sen tehnyt toimittaja Martin Bashir valehteli ja käytti kyseenalaisia keinoja saavuttaakseen prinsessa Dianan luottamuksen. Näin ollen haastattelua ei pitäisi Williamin mukaan enää ikinä televisiossa näyttää – saatika uudelleen versioida.

Myös Dianan veli Earl Spencer on kertonut Bashirin "kutoneen laajan valheiden verkon" saadakseen Dianan haastatteluun. Väitteitä tukee Bashirin tekoja arvioinut raportti.

Tutkimuksen mukaan Martin Bashir väärensi dokumentteja varmistaakseen haastattelun ja myöhemmin valehteli asiasta BBC:n esimiehilleen. 

Prinssi Williamin on kerrottu katsoneen haastattelua lapsena televisiosta itkuisin silmin.

– Sarjan kirjoittajille Charlesin ja Dianan myrskyinen avioliitto johti Dianan avautumiseen haastattelussa ja sen jälkimainingit määrittelivät hänen viimeisiä kuukausiaan, sisäpiiriläinen kertoo The Sunille.

Sarjalla on ollut muutoinkin tapana penkoa kuninkaallisen perheen historiasta asioita, joita itse kuninkaalliset eivät enää mieluusti muistelisi.

Prinssi Williamin ja Netflixin kiista ei ilmeisestikään vaikuta Williamin veljen, prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tekemään 112 miljoonan punnan eli lähes 133 miljoonan euron diiliin Netflixin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja