Lastenhoitaja joutui ikävässä valossa julkisuuteen prinsessa Dianan haastatteluun liittyvässä kohussa – BBC tarjoaa nyt muhkeaa korvausta

9:46
Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin kiusallinen haastattelu muistetaan yhä – tällainen oli parin rakkaustarina

BBC:n kerrotaan tarjonneen prinsessa Dianan kohuhaastatteluun liittyvän huijauksen paljastuttua muhkeaa rahasummaa kuninkaallisten entiselle lastenhoitajalle, joka joutui julkisuuteen ikävässä valossa toimittajan tekaisemien valheiden myötä.

Prinsessa Dianan BBC:lle vuonna 1995 antama kohuhaastattelu on ollut otsikoissa tiiviisti vielä 25 vuotta ensiesityksensä jälkeen, kun haastattelun tehneen toimittajan Martin Bashirin toimintatapoja on tutkittu.

Prinsessa Dianan veli Charles Spencer syytti vuosien BBC:tä siitä, että haastattelu hankittiin kyseenalaisin keinoin. Veljen mukaan toimittaja oli huijannut Dianaa esittämällä tälle muun muassa tekaistuja väitteitä prinssi Charlesin ja perheen lastenhoitajana toimineen Tiggy Legge-Bourken suhteesta.

Bashirin väitettiin esittäneen prinsessa Dianalle jopa väärennetyn todistuksen siitä, että Legge-Bourke olisi tullut raskaaksi prinssi Charlesille ja tehnyt abortin. Prinsessan väitetään myös olleen siinä uskossa, että hänen miehensä olisi toivonut tämän kuolemaa voidakseen avioitua lastenhoitajan kanssa.

Toukokuussa julkistettiin raportti, jossa todettiin BBC:n toimineen epärehellisesti hankkiakseen haastattelun. Tutkimus osoitti, että Bashir oli väärentänyt dokumentteja ja valehdellut myös esimiehilleen.

BBC pahoitteli asiaa, ja pääjohtaja Tim Davie sanoi, ettei haastatteluun johtanut prosessi mennyt niin kuin sen olisi kuulunut mennä.

Nyt Daily Telegraph -lehti kertoo, että BBC olisi tarjonnut merkittävää rahasummaa prinssi Harryn ja prinssi Williamin lastenhoitajana toimineelle Tiggy Legge-Bourkelle (nyk. Pettifer). Lehden mukaan Bashir oli väittänyt Dianalle, että lastenhoitaja ja prinssi Charles olisivat lentäneet salaa kahden viikon lemmenlomalle, jonka seurauksena lastenhoitaja olisi tullut raskaaksi ja tehnyt abortin.

BBC:n kerrotaan tarjonneen entiselle lastenhoitajalle merkittävää rahasummaa korvaukseksi ikävästä julkisuudesta, jota Bashirin väitteistä on seurannut. BBC:n kerrotaan tarjonneet tälle 100 000 punnan, eli reilun 115 000 euron korvaussummaa.

Legge-Bourke, 56, työskenteli prinssiveljesten lastenhoitajana vuodet 1993–1999. Nykyisin hän pitää majataloa Walesissa, kertoo Daily Mail.

Prinsessa Dianan BBC:n Panorama-ohjelmassa nähty haastattelu oli ainutlaatuinen, sillä kukaan kuninkaallinen ei ollut aiemmin kertonut yhtä avoimesti henkilökohtaisesta elämästään. Haastattelu muistetaan erityisesti siitä, kun prinsessa Diana viittasi kuuluisilla sanoillaan prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin salasuhteeseen toteamalla, että hänen avioliittonsa oli "ruuhkainen". Lisäksi prinsessa kertoi harvinaisen suorasanaisesti myös muun muassa syömishäiriöstään.

Myös prinssi William julkaisi kesällä Twitter-tilillään harvinaisen lausunnon, jossa hän kommentoi haastattelun ympärillä vellonutta kohua. Cambridgen herttua jyrähti, ettei haastattelua pitäisi näyttää enää koskaan. Prinssin mukaan tapaus vaikutti hänen mielestään merkittävästi myös hänen äitinsä viimeisiin elinvuosiin. Diana menehtyi auto-onnettomuudessa alkusyksystä 1997.

– Olen pohjattoman surullinen siitä, että BBC:n virheet vaikuttivat merkittävästi hänen pelkoonsa, vainoharhaisuuteensa ja eristäytymiseen, jotka ovat jääneet mieleeni hänen viimeisistä vuosistaan, William lausui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja