Thaimaan ampumisessa jo 30 kuollutta – joukkosurmaajan motiiviksi epäillään talokauppoja, äiti yritti saada antautumaan

Thaimaan ostoskeskusampumisessa on kuollut 30 ihmistä, kertoo maan pääministeri. Haavoittuneita on liki 60.

Pääministeri Prayut Chan-O-Chan mukaan ampujalla oli henkilökohtaisia ongelmia. Pääministeri kertoi, että ampuminen linkittyi talon myyntiin. Hän luonnehti ampumista ennenkuulumattomaksi.

– Tämä on ennenkuulumatonta Thaimaassa, ja haluan, että tämä on samalla viimeinen kerta, kun koemme tällaisen kriisin, sanoi pääministeri vierailleessaan uhrien luona sairaalassa.

Lauantain verilöyly sai alkunsa, kun Thaimaan armeijan sotilas hyökkäsi esimiehensä kimppuun, varasti kasarmilta useita aseita ja armeijan ajoneuvon ja ajoi Nakhon Ratchasiman kaupungin keskustaan ampumaan ihmisiä.

Hän linnoittautui ostoskeskukseen tuntikausiksi, ennen kuin poliisin iskujoukko surmasi hänet.

"Kukaan ei voi välttää kuolemaa"

Mies avasi tulen useita kertoja ennen saapumistaan Terminal 21 -nimisen ostoskeskuksen edustalle kaupungin keskustassa. Siellä hän lähti autostaan, ampui ympäriinsä ja tunkeutui ostoskeskukseen.

Sotilaat ja poliisit onnistuivat Bangkok Post -lehden mukaan pelastamaan ostoskeskuksesta satoja ihmisiä, mutta ampuja linnoittautui rakennukseen. Virkavalta yritti toistuvasti pakottaa ampujan ulos, mikä johti muun muassa laukaustenvaihtoon puoli neljältä aamuyöllä paikallista aikaa. Tilanteessa kuoli poliisi.

Ampuja pani useita kertoja linnoittautumisensa aikana materiaalia sosiaaliseen mediaan. Hän muun muassa lähetti Facebookiin kuvan pistoolista ja kolmesta täydestä lippaasta uhoten viestissään, ettei kukaan voi välttää kuolemaa.

Poliisi yritti toistuvasti neuvotella miehen kanssa. BBC:n mukaan ostoskeskukselle tuotiin muun muassa ampujan äiti, joka yritti turhaan saada poikaansa antautumaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan mies yritti paeta ostoskeskuksesta takakautta, kun hänet ammuttiin.

Poliisi vahvisti sunnuntaina puoli kymmenen tietämissä paikallista aikaa, että ampuja oli surmattu.

Päivitetty uhrilukua su 9.2. kello 16.31.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja