Thaimaa aikoo palauttaa perhettään paenneen saudinaisen: "Olen varma, että he tappavat minut heti"

Thaimaa on ottanut kiinni perhettään paenneen 18-vuotiaan saudinaisen ja aikoo palauttaa tämän kotimaahansa huomenna. Nainen otettiin kiinni Suvarnabhumin lentokentällä.

Nainen kertoo olleensa matkalla Australiaan, johon hänellä oli kertomansa mukaan viisumi. Matka kuitenkin tyssäsi Thaimaan Suvarnabhumin kentälle, jossa hänen mukaansa Saudi-Arabian ja Kuwaitin viranomaiset pysäyttivät hänet ja veivät hänen matkustusasiakirjansa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vahvistaa naisen tarinan.

Nainen pakeni perhettään

Naisen mukaan hänen huoltajansa oli tehnyt hänestä ilmoituksen ja kertonut hänen matkustavan ilman lupaa. Saudi-Arabiassa kaikilla naisilla on huoltajana miespuolinen sukulainen, jonka lupa tarvitaan moniin arkisiinkin asioihin.

Naisen mukaan hän pakeni perhettään, koska se käytti häntä hyväkseen fyysisesti ja psyykkisesti.

– Perheeni lukitsi minut huoneeseen kuudeksi kuukaudeksi vain siksi, että leikkasin hiukseni.

Hän uskoo joutuvansa vankilaan, jos hänet palautetaan Saudi-Arabiaan.

– Olen sataprosenttisen varma, että he tappavat minut heti, kun pääsen vankilasta.

Ihmisoikeusjärjestö kritisoi palautusta

Thaimaan maahantuloviranomaisten mukaan nainen otettiin kiinni tämän lennettyä maahan Kuwaitista. Heidän mukaansa naisella ei ollut tarvittavia dokumentteja kuten paluulippua, eikä rahaa.

Maahantuloviranomaisten mukaan naisen palautusta koordinoidaan Saudi-Arabian lähetystön kanssa.

Human Rights Watchin Aasian-apulaisjohtaja Phil Robertson tuomitsi Thaimaan viranomaisten toiminnan ja kehotti YK:n pakolaisjärjestöä auttamaan naista.

– Minkälainen maa päästää diplomaatteja vaeltelemaan lentoaseman suljetulle alueelle ja takavarikoimaan matkustajilta passeja? Robertson ihmettelee. 

Lue myös:

    Uusimmat