Mainos

Texasin uskonlahkon perhekaaos - Kuka on kenenkin äiti?

Yhdysvaltain viranomaiset ovat aloittaneet DNA-näytteiden ottamisen uskonlahkon jäseniltä Texasissa.

Sadoilta lapsilta ja äideiltä on kerätty pumpulipuikkojen ja sinetöityjen kirjekuorien avulla DNA-näytteitä, joiden toivotaan auttavan selvittämään moniavioisuutta harjoittaneen lahkon sekavat perhesuhteet.

Viime viikolla oikeus määräsi, että kaikkien lasten isät ja äidit on selvitettävä dna-testein. Samalla tuomari päätti uskonlahkon tilalta evakuoitujen yli 400 lapsen väliaikaisesta huostaanotosta. Kaikki lapset sijoitetaan kasvattikoteihin oikeuskäsittelyn ajaksi.

Perhesuhteiden selvittämistä on vaikeuttanut se, että osavaltion sosiaalityöntekijöiden mukaan jotkut lahkolaiset ovat ilmoittaneet valheellisia nimen ja iän viranomaisille. Lisäksi lapset ovat puhutelleet kaikkia isänsä vaimoja "äidiksi" ja lahkon miehet ovat olleet "setiä".

DNA-testit koskevat kaikkiaan 437 lasta ja jopa satoja aikuisia. Professori Crosby Jones Angelon yliopistosta arvelee, että näytteiden ottaminen saattaa viedä jopa kuukausia.

Oikeudessa todistaneet viranomaiset kertoivat viime viikolla löytäneensä uskonlahkon tilalta muun muassa miehen, joka eli 22 vaimon kanssa, ja 13-vuotiaan äidin.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.