Mainos

Teuvo Hakkaraiselle ääniennätys – tuomio pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta ei haitannut menoa: "Ihmiset tietävät, että se oli leikinlaskua"

0:30
Teuvo Hakkarainen jatkaa kolmannelle kaudelle eduskuntaan.

Erilaisissa kohuissa ryvettynyt viitasaarelainen Teuvo Hakkarainen, 58, jatkaa työtään kansanedustajana henkilökohtaisen ääniennätyksen turvin. Hakkaraisen äänestäjiä eivät haitanneet ennen vaaleja saatu rikostuomio tai kritiikkiä herättänyt vaalimainonta, sillä entinen sahayrittäjä sai enemmän ääniä kuin koskaan. 

8:17

Video: SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho vierailivat aamun Huomenta Suomen vieraina.

Keski-Suomen vaalipiirissä 8036 ääntä saanut Teuvo Hakkarainen jatkaa kolmannelle kaudelle eduskuntaan. Äänimäärä oli nyt vajaa kolmetuhatta ääntä parempi kuin neljä vuotta sitten käydyissä vaaleissa. 

MTV Uutisten tavoittama Hakkarainen on erittäin tyytyväinen perussuomalaisten vaalitulokseen. 

– Onhan tämä huikea tulos. Ajattelin, että jos 30 paikkaa saadaan, se olisi kova. Tuli 39, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen kertoo, että vaikka nyt onkin puhuttu vihreiden ja vasemmiston vaalivoitosta, hänen mielestään suurin nousija oli perussuomalaiset. 

– Suomalaiset haluavat muutosta, ja he äänestivät muutosta. Osa äänesti kuitenkin vähän väärin, kun meni tuohon vihervasemmistolaisten populismiin mukaan. Siinä he erehtyivät, Hakkarainen sanoo. 

"Se oli leikinlaskua"

Tämän vuoden maaliskuussa, vain alle kuukausi ennen vaaleja Hakkarainen sai hovioikeudessa päiväsakkoja kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan Hakkarainen otti viime joulukuussa eduskunnan kahvilassa Ruohosta voimakkaan niskalenkin, väänsi tämän päätä ja suuteli väkisin.  

Aikaisemmin kansanedustajauransa aikana Hakkarainen on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja hän on ollut useasti otsikoissa runsaan alkoholinkäyttönsä vuoksi. Myös Päivi Räsänen (kd.) kertoi Ilta-Sanomille Hakkaraisen tukistaneen häntä hiuksista vahvassa humalatilassa eduskunnan pikkujouluissa.

Hakkarainen itse arvioi, että äänestäjät arvostavat hänen rehellisyyttään kaikesta huolimatta. 

– Tiedän, että kun on vihapuheet ja tuommoiset keksitty, toden puhumisesta saa yleensä tuomion. Kun on rehellinen ja puhuu totta, kansa luottaa kuitenkin.

Joulukuisen ahdistelu- ja pahoinpitelytapauksen, josta hovioikeus antoi sakkotuomion, Hakkarainen kuittaa vitsailuksi.

– Ihmiset tietävät, että se oli leikinlaskua. Kuten se olikin, mutta tuomioistuin tulkitsi sen omalla tavallaan, Hakkarainen sanoo. 

"Saahan liikenteessäkin välillä sakkoja"

Hakkarainen arvioi perussuomalaisten suosion johtuvan siitä, että muut puolueet noudattavat kansainvälisiä sopimuksia enemmän kuin kansan tahtoa.

– Siinä on se ongelma. Puolueille näyttää olevan tärkeämpää saada äänestäjien mandaatti ja pettää se, mutta persut ei tee niin.

Hakkaraisen mukaan Suomi voisi selvittää mahdollisuuksia erota näistä sopimuksista. Jos se ei ole mahdollista, voidaan yksinkertaisesti olla noudattamatta niitä, Hakkarainen pohtii.

Esimerkkinä hän antaa Unkarin, joka on syytettynä EU:n tuomioistuimessa EU:n turvapaikkasäädösten rikkomisesta. Mahdollisista seurauksista Hakkarainen ei ole huolissaan. 

– Antaa sanktion tulla. Saahan tuolla liikenteessäkin välillä sakon, jos ajaa ylinopeutta.

Juttua muokattu kello 15.16: Ahdistelu- ja pahoinpitelytapauksen kuittaamista koskevaa kohtaa täsmennetty.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja