Testissä Suunnon uusi seikkailukello: Onko kovalle hinnalle katetta?

Suunnon uutuuskello Kailash on erikoinen yhdistelmä älykelloa ja sporttista bisnestyyliä. Kailash erottuu Suunnon aikaisemmista urheilukelloista, sillä se ei pidä sisällään kuntoilijalle tuttuja toimintoja kuten sykemittausta.

Kailash on suunniteltu selvästi eräänlaiseksi suomalaiseksi taidonnäytteeksi. Sen rungossa on käytetty muun muassa titaania, joka on erittäin kovana tunnettu materiaali. Lasi on safiirikristallia, joten lasin hajoamisesta ei tarvitse olla kovin huolissaan.

Materiaalivalintojen ohella Suunto on panostanut muotoiluun. Kello on tyylikäs ja soveltuu hyvin pukumiehen ranteeseen. Kello on naisen käteen liian kookas ja olisikin ollut toivottua, että siitä olisi tuotu markkinoille myös pienempikokoinen versio. Kellon kuminen ranneke ei herätä suuria tunteita, ja se kaipaisi muita laadukkaampia vaihtoehtoja. Rannekkeen voi onneksi vaihtaa itse toiseen, sillä se on standardikokoinen.

Suunto mainostaa näkyvästi kellon suomalaista alkuperää. Suomalaisuus näkyy ainakin osittain myös kellon hinnassa. Kailash maksaa 900 euroa, mikä on paljon, varsinkin kun samalla hinnalla saa jo sveitsiläisiä edullisemman hintaluokan laatukelloja. Suunnon strategian mukaisesti Kailash tulee myyntiin kelloliikkeissä, joten malli kilpailee suoraan arvokellojen kanssa.

Kailash on suunniteltu "oman elämänsä seikkailijalle". Käytännössä kohderyhmä jää hieman arvoitukseksi. Kailashissa on gps-vastaanotin, joka tallentaa käyttäjän kulkemat reitit. Paljon maailmalla reissaava matkalainen voi myöhemmin tarkastella matkojaan uudesta 7R-sovelluksesta. Kello osaa neuvoa reitin kotiin, mittaa askeleet ja päivittää ajan ja sijaintitiedot automaattisesti. Kellon karttanäkymän voi aktivoida 7R-erikoispainikkeesta.

Kailashin älykkäät ominaisuudet jäävät lopulta paitsioon. Kellon näytölle saa ilmoitukset iPhoneen tulleista puheluista ja viesteistä, mikä on jo perusvaatimus edullisimmissakin älyrannekkeissa. Positiivista on se, ettö Kailashin akku kestää 10 päivää myös silloin, kun gps-toiminto on käytössä.

Suunnon osaaminen ja historia näkyy parhaiten siinä, että Kailashissa on käytännössä sukelluskellon syvyyskestävyys. Kellon kanssa voi sukeltaa 100 metrin syvyyteen. Ominaisuuksista löytyy myös korkeus- ja ilmanpainemittari sekä kompassi.

Tykkäsimme

  • Titaaninen kuorirakenne
  • Safiirilasi

Emme tykänneet

  • Näytön heikohko kirkkaus
  • Kallis hinta

Kailashin tarkoitus jää hieman epäselväksi. Arvokello se ei vielä ole, vaikka materiaalien puolesta hintaa voidaan osittain perustella. Tämän hintaiseen kelloon odottaisi kuitenkin laadukkaampaa näyttöä tai ainakin osittain analogista kellokoneistoa. Kailashin harmaasävyinen lcd-näyttö ei ole riittävän kirkas päivänvalossa ja heikentää kellon muuten arvokasta vaikutelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat