Tesoman verityön uhri valikoitui todennäköisesti sattumalta – Poliisi epäillystä: "Hänelle tuli tarve kertoa asia pois omaltatunnoltaan"

Poliisilta läpimurto Tesoman henkirikoksen tutkinnassa 0:22

Pitkään selvittämättömänä olleen Tesoman henkirikoksen uhri valikoitui sattumalta, uskoo poliisi. Tapaus on nyt ratkeamassa, sillä vuonna 1994 syntynyt tamperelaismies on ottanut yhteyttä poliisiin ja kertonut haluavansa selvittää asian.

Poliisille ilmoittautunutta miestä epäillään henkirikoksesta.

Hänen epäillään puukottaneen kuoliaaksi nelikymppisen perheenisän, joka oli tapahtuma-aikaan tupakanhakureissulla. Hänet löydettiin kuolleena Tesoman valtatien kevyen liikenteen väylältä hieman aamukuuden jälkeen 29. joulukuuta 2014.

Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan vuosien takaiset tapahtumat ovat ilmeisesti painaneet poliisille ilmoittautuneen miehen mieltä.

– Hänelle tuli tarve kertoa se asia nyt pois omaltatunnoltansa, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Kinnusen mukaan mies on kertonut kuulusteluissa oman versionsa tapahtumien kulusta. Kertomuksessa on poliisin mukaan yksityiskohtia, jotka vain tekijä voi tietää. Kinnunen ei kuitenkaan avaa tarkemmin, millaisista seikoista on kyse.

Vinkkimiesten Tesoma-jaksot:



Poliisille on käynyt ilmi, että tekijäksi epäilty mies ja uhri eivät tunteneet millään tavalla. Uhrin uskotaan valikoituneen sattumalta.

– Sattumaahan se on varmaan ollut se tilanne siinä, Kinnunen toteaa.

Koska poliisilla ei ole tapauksessa muita epäiltyjä nyt ilmoittautuneen miehen lisäksi, tapauksen esitutkinta valmistunee vauhdikkaasti, Kinnunen sanoo. Epäilty on yhdistetty verityön tapahtumapaikkaan dna-näytteen perusteella.

– Ei tässä ole muita henkilöitä liitettävissä tekoon, joten ei varmaan hirveän kauan mene.

Epäiltyä tullaan vaatimaan vangittavaksi vielä tämän viikonlopun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat