Teslan "veret seisauttava" cyberpunk-henkinen avolavamalli näkee päivänvalon kahden viikon päästä

Huhuja Teslan sähköisestä avolavamallista on liikkunut jo vuodesta 2013. Eilen keskiviikkona toimitusjohtaja Elon Musk vahvisti auton esittelypäivän.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kuvailee 21. marraskuuta esiteltävää avolavamallia "veret seisauttavaksi" näyksi. Uutuusmalli on Muskin omien puheiden mukaan saanut inspiraatiota futuristisista Blade Runner -elokuvista. Myös julkistuksen päivämäärä on suora viittaus alkuperäiseen elokuvaan.

Musk on käyttänyt tulevasta avolavasta myös lempinimeä "Cybertruck", mikä kieltämättä lupailee varsin poikkeuksellista tuotetta. Tästä kertoo myös se, että Musk on ilmaissut suoraan, ettei odota autosta suurta myyntihittiä.

Teslan avolava tulee Muskin mukaan tarjoamaan enemmän käytännöllisyyttä kuin Fordin F-150, ja parempaa suorituskykyä kuin karvalakkimallin Porsche 911.

Auto tulee tarjoamaan paikan kuudelle, ja jopa 800 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

Toistaiseksi nimeämätön ajoneuvo tullaan esittelemään avaruusyhtiö SpaceX:n tontilla, jolla sijaitsee myös Teslan designstudio. Musk on myös SpaceX:n taustalla.

Elon Musk esitteli Tesla Semin 0:53
VIDEO: Tältä näyttää Teslan sähkönuppi.

Vielä ei tole tiedossa, milloin Teslan avolavamalli saapuu markkinoille. Fordin sähköinen F-150 sekä Rivianin R1T saapuvat sähköpickupia kuolaavien iloksi markkinoille jo parin vuoden sisällä.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat