Teslalta yli miljoonan auton "takaisinkutsu" – voi, kunpa kaikki valmistajat hoitaisivat homman näin

Uuden Teslan ratti irtosi kesken ajon 0:45
Aivan kaikkia ongelmia Teslakaan ei saa korjattua ohjelmistopäivityksellä: Amerikkalaismiehen Model Y:stä irtosi ratti moottoritiellä. Syynä oli tiettävästi puuttuva pultti.

Tesla tekee yli miljoonaan autoonsa Kiinassa korjauksen mahdollisen turvallisuusriskin vuoksi, uutistoimisto Reuters kertoo. Autoja ei tarvitse fyysisesti korjata mitenkään, vaan takaisinkutsu hoidetaan ohjelmistopäivityksellä.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla kutsuu takaisin yli 1,1 miljoonaa autoa Kiinassa.

Autot, joita takaisinkutsu koskee, on valmistettu tammikuun 2019 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana. Takaisinkutsun piirissä olevien autojen määrä on CNN:n laskelmien mukaan hyvin lähellä Teslan tuona aikana myymien autojen määrää Kiinassa. CNN kertoo Teslan myyneen Kiinassa mainittuna aikana 1,09 miljoonaa autoa.

Takaisinkutsuttavat autot ovat pääosin kiinalaisvalmisteisia Model 3- ja Model Y -malleja. Mukana on myös jonkin verran Kiinaan tuotuja Model 3-, Model S- ja Model X -malleja.

Varoitusääni kiihdytyksiin

Kiinan viranomaisten mukaan ongelmana on se, että kuljettaja ei saa minkäänlaista varoitusta, mikäli hän painaa vahingossa kiihdytyspoljinta jarrun sijaan tai ei muuten ole tarkoittanut kiihdyttää äkillisesti.

Korjaustoimenpiteenä Tesla tulee lisäämään varoitusäänen voimakkaiden kiihdytysten yhteyteen.

Myös jarrutusenergian talteenotto on jatkossa kytkettävissä pois päältä kuljettajan niin halutessa. Tähän asti järjestelmän teho on ollut säädettävissä alhaiseksi, mutta sitä ei ole saanut täysin pois päältä.

Tietoa ei ole siitä, tullaanko muutokset näkemään myös muissa kuin Kiinan-markkinoille tarkoitetuissa autoissa.

Ohjelmistopäivitys riittää

Kuten monesti aiemminkin, ei Teslan takaisinkutsu tarkoita asiakkaille tälläkään kertaa korjaamokäyntiä. Tesla on nimittäin kertonut, että ongelma on korjattavissa ohjelmistopäivityksellä.

Uuden ohjelmiston lataaminen ei vaadi sekään käyntiä korjaamolla, vaan päivitys asentuu autoon langattomasti verkon yli vaikka ihan kotipihassa. Tesla on ilmoittanut aloittavansa korjauspäivityksen jakelun 29. toukokuuta.

Lähteet: Reuters, CNN

Lue myös:

    Uusimmat