Teslalle hurja kilpailija Briteistä – 800-heppainen täyssähköauto

Perinteinen urheiluautovalmistaja Aston Martin on tuomassa markkinoille täyssähköisen auton parin vuoden sisällä. Perusautona toimii neliovinen Rapid.

Autonvalmistajilla on paine laskea mallistonsa keskimääräisiä kulutuslukemia ja sähköistäminen on yksi tehokas vaihtoehto tähän.

– Jos haluamme jatkaa V12-moottorienn tekemistä, meidän täytyy saada vaihtoehtoisia tuotteita malliston toiseen päähän, kertoo englantilaisen Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer Automotive Newsille.

Ensimmäinen täyssähköinen Rapide tulee olemaan noin 800-hevosvoimainen ja nelivetoinen. Palmerin mukaan akusto riittää reilun 320 kilometrin ajoon yhdellä latauksella. Vuosikymmenen loppuun mennessä Astonin mallisto laajenee DBX crossoverilla, joka tulee ensin myyntiin perinteisellä polttomoottorilla, pistokehybridinä ja myös täyssähköisenä versiona. Harkinnassa on ollut myös kaksiovinen vaihtoehto DBX:stä.

Andy Palmerin mukaan Rapiden sähkömallin hinnoittelu tulee olemaan lähellä nykyisen malliston hintoja. Yhdysvalloissa hinnat alkavat tällä hetkellä 205000 dollarista. Vertailun vuoksi Tesla Model S:n tehokkain ja nelivetoinen versio maksaa Yhdysvalloissa 142 000 dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja