Tesla teki jättitappiot, osake sukelsi pörssissä

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille 14:45
Model 3 oli Teslan mukaan huhti-kesäkuussa Yhdysvaltain myydyin premium-luokan auto.

Sähköautovalmistaja Tesla teki odotettua suuremmat tappiot toisella vuosineljänneksellä. Huhti-kesäkuun 408 miljoonan dollarin tappiot saivat yhtiön osakkeen jyrkkään laskuun.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tuntuvasti vuoden takaisesta ja oli nyt 5,2 miljardia dollaria. Tesla toimitti huhti-kesäkuussa asiakkaille yli 95 000 autoa ja valmisti yli 87 000 autoa. Määrät ovat yhtiön uusia ennätyksiä. Yhtiö kuvaili lukuja tärkeäksi merkkipaaluksi logistiikan ja toimitusoperaatioiden kehittämisessä.

Tesla toimitti suosituinta ja edullisinta malliaan Model 3:a yli 77 000 kappaletta. Model 3 oli yhtiön mukaan huhti-kesäkuussa Yhdysvaltain myydyin premium-luokan auto.

Kasvusta huolimatta Tesla teki tappiota yli tuplasti enemmän kuin asiantuntijat olivat odottaneet. Osakkeen arvo putosi keskiviikkoiltana 10 prosentilla.

Vaikka Tesla on haluttu brändi, yhtiön hidas tuotantotahti ja jatkuvat raskaat tappiot ovat turhauttaneet sijoittajia. Tesla kertoi kuitenkin tulostiedotteessaan ennakoivansa kolmannesta vuosineljänneksestä voitollista.

Lue myös:

    Uusimmat