Tesla julkaisi odotetun Model 3 -mallin – ennakkotilauksia vuorokaudessa yli 115 000 kappaletta

Amerikkalainen sähköautojenvalmistaja Tesla on tullut myös Suomessa tunnetuksia Model S -sähköauton avulla. Se on noussut korkeasta hintaluokastaan huolimatta varsin myydyksi ja siten tehnet nimen tunnetuksi.

Kokonaan uuden mallin julkistustilaisuudessa Teslan perustaja ja keulakuva Elon Musk taustoitti yrityksen historiaa. Teslalla on tällä hetkellä kotimarkkinoillaan edelleen tarjolle ensimmäisenä markkinoille tullut malli, eli Lotuksen koriin tehty Tesla Roadster. Tämän jälkeen markkinoille tullut Model S on ollut myynnillisesti menestys, ja kolmantena mallina tarjolle on vastikään tullut tila-automainen Model X.

Puheessaan Elon Musk kiitti kaikkia aikaisempien mallien ostajia, ja kertoi heidän mahdollistaneen nyt esiteltävän uuden Model 3:n tekemisen. Kyseessä on keskikokoluokkaan sijoittuva sedan, joka tarjoaa Teslan mukaan luokkansa parhaat tilat. Julkaisutilaisuuden perusteella autossa on sähkömoottorit sekä edessä että takana ja perusmallista lähtien satasen vauhtiin keretään alle kuudessa sekunnissa. Tesla lupaa perusmallin autolla noin 350 kilometrin toimintamatkan.

Kaikki Tesla Model 3 -autot tullaan varustamaan vakiona Model S:ssä nähdyllä Autopilot-toiminnolla ja pikalatausmahdollisuudella. Muutenkin varustelun kerrotaan olevan kattava. Isoveljen tapaan autosta löytyvät tavaratilat edestä ja takaa, joten tilakapasiteetin osalta Model 3 kilpailee jopa isompien autojen kanssa.

Sisätilat noudattelevat isoveljen pelkistettyä linjaa ja perinteisestä mittaristosta näytetään luopuneen kokonaan. Keskikonsolissa on iso kosketusnäyttö, jonka kautta hoidetaan auton kaikkia toimintoja. Sisätilojen osalta Tesla lupaa Model 3:n olevan luokkansa kärkeä, ja viihtyvyyttä sekä ilmavuuden tunnetta on parannettu kokonaan lasista valmistetulla katolla.

Tesla avasi uuden Model 3 -mallin tilauskirjat 31.3. Noin 24 tunnin aikana tilauksia oli vastaanotettu noin 115 000 kappaletta. Auton varaaminen verkossa on onnistunut Suomen aikaa 1.4. kello 6.30 alkaen. Varauksen yhteydessä pitää maksaa 1 000 euron varausmaksu. Auton kokonaishinta Yhdysvalloissa on 35 000 dollaria. Autojen toimitukset alkavat Yhdysvalloissa vuoden 2017 lopulla, ja Eurooppaan malli ennättänee vuonna 2018.

Kuvat: Kuvakaappauksia Teslan julkaisutilaisuudesta

Lue myös:

    Uusimmat