Mainos

Tesla auttoi asiakkaitaan pakenemaan Irma-hurrikaania – pidensi autojen toimintasädettä

Floridan massiiviset evakuoinnit vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Sähköautovalmistaja Tesla päätti tehdä oman osansa auttaakseen asiakkaitaan pakenemaan myrskyn tieltä.

Floridan liikenne takkuili viikonloppuna, kun jättievakuoinnit aiheuttivat valtaisia ruuhkia. Polttoaine loppui monilta huoltoasemilta ja sähköautoilijoiden huolena olivat ruuhkaiset latausasemat.

Tesla päätti ojentaa auttavan kätensä ja poisti 60 kWh:n akulla varustettujen malliensa ohjelmalliset rajoitukset pidentääkseen näiden toimintasädettä. Kyseessä on todellisuudessa 75 kWh:n akku, mutta karvalakkimalleissa sen kapasiteettia on rajoitettu. Omistajien on tavallisesti mahdollista poistaa rajoitukset maksua vastaan, mutta nyt Tesla teki sen automaattisesti ja ilmaiseksi.

Electrekin haastattelema asiakas kertoi, että hänen autonsa toimintasäde oli perjantain ja lauantain välisen yön aikana kasvanut noin 65 kilometrillä.

Teslan mukaan pakkoevakuointialueella asuvien 60 kWh -mallien omistajat eivät olisi ruuhkaisten latausasemien vuoksi välttämättä päässeet turvaan ilman rajoituksen poistamista.

Akun rajoitusten poistaminen maksaa normaalioloissa mallista riippuen jopa 9 000 dollaria.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.