Terveystalo listautuu pörssin päälistalle

Terveystalo listautuu pörssiin 2:01

Terveyspalveluyhtiö Terveystalo aikoo listautua Helsingin pörssin päälistalle. Yhtiön toimitusjohtaja Yrjö Närhisen mukaan Terveystalon kaltaisia yksityisiä ratkaisuja tarvitaan, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteisiin päästäisiin.

Terveystalolla on noin 180 toimipaikkaa, jotka kattavat Suomen 20 suurinta kaupunkia. Yhtiö laajensi vajaa vuosi sitten verkostoaan pääkaupunkiseudulla ostamalla Diacorin. Yhdistyminen toteutui kesäkuussa.

Yhtiölllä oli henkilöstöä kesäkuun lopulla 4445 ja Terveystalon kautta palvelujaan tarjosi myös 4400 yksityistä ammatinharjoittajaa.

Yhtiön palveluja käytti viime vuonna noin miljoona yksittäistä asiakasta. Lääkärikäyntejä oli 2,7 miljoonaa, mikä vastasi 12 prosenttia Suomen kaikista lääkärikäynneistä. Asiakkaiden joukossa on työterveyspalvelujen käyttäjiä, yksityisasiakkaita ja julkisen sektorin asiakkaita.

Suuriksi omistajiksi eli ankkurisijoittajiksi ovat sitoutuneet työeläkevakuutusyhtiöt Varma ja Elo sekä sijoitusyhtiöt Hartwall Capital ja Rettig Group. Niiden osuudeksi tulee osakekannasta yhteensä noin 36 prosenttia.

Terveystalon liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 22 prosenttia ja oli jaksolla 344 miljoonaa euroa. Kasvu johtui pääosin Porin Lääkäritalon ja Diacorin ostoista.

Viime vuoden liikevaihto oli vajaat 710 miljoonaa euroa. Yhtiö tavoittelee 6–8 prosentin liikevaihdon kasvua ja liikevoittoa, joka asettuu 12–13 prosenttiin liikevaihdosta. Osinkoa on tarkoitus maksaa vähintään 30 prosenttia tilikauden voitosta.  

Terveystalo kasvaa pääkaupunkiseudulla 2:01

Lue myös:

    Uusimmat