Terveys vaarassa: Rikkaat naiset juovat liikaa

Brittiselvityksen mukaan lounaita harrastavat rikkaat naiset juovat liikaa.

Selvityksen mukaan varakkaat brittinaiset juovat muita enemmän. Kaksi kolmasosaa varakkailla asuinalueilla elävistä naisista joi enemmän kuin kolme alkoholiannosta päivässä, eli enemmän kuin muut tutkituista henkilöistä.

Selvityksen teki CACI-niminen firma. Brittien juomatapoja ja terveyttä analysoitiin postinumeroiden avulla, kertoo Telegraph.

– Näiden rikkaiden alueiden naisilla on ylellinen elämäntyyli, mutta heidän ei tarvitse käydä töissä. He ovat myös äärimmäisen aktiivisia sosiaalisesti. Se on klassinen naisryhmä, joka käy lounailla, muotoili PatrickTate CACIlta.

Sunderlandin yliopiston Lyn Brierley-Jonesin mukaan monissa keskiluokkaisissa kodeissa eletään siinä uskossa, että säännöllinen viinin nauttiminen on paitsi turvallista, myös terveellistä.

– Nämä "kotijuojat" eivät näe juomatapojaan ongelmallisina, mutta todisteiden mukaan säännöllinen juominen johtaa huomattaviin terveysongelmiin myöhemmällä iällä.

Hyvä elämä voi myös ahdistaa. Rikkailla alueilla asuvista naisista ja miehistä 6,5 prosenttia kärsi hermostuneisuudesta ja ahdistuksesta. Kansallinen keskiarvo oli 2,9 prosenttia.

Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde:Telegraph

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja